Veiligheidscontrole

Een bekend, maar helaas noodzakelijk ongemak: de veiligheidcontroles! Door een extra goede voorbereiding, heb je er zo min mogelijk last van!

Tips snelle bagagecontrole

Wij geven je 3 belangrijke tips om er zo snel mogelijk doorheen te komen en je bagage te laten controleren.

1. Zorg ervoor dat je elektrische apparaten, zoals laptops en telefoons uit je handbagage haalt. Ook bijvoorbeeld je Ipad mini dien je uit de tas te halen, dit geeft namelijk een storing bij de scanner.
2. Vloeistoffen dienen in een doorzichtig zakje apart aan de security medewerker te worden aangeboden. De verpakkingen met vloeistof mogen niet meer dan 100ml bevatten. Zorg dus voor een mini-shampoo of mini-tandenpasta.
3. Ben jij bijna aan de beurt? Doe dan alvast je jas, riem en sieraden af. Zo schiet het lekker op!

40

 

 

9 gedachten over “Veiligheidscontrole

  1. Laatst bij de controle had ik mijn jas, schoenen, riem en juwelen afgedaan. Ik stond op blote voeten met enkel nog een broek en t-shirt aan + een zomersjaaltje. Ik was verbaasd te horen dat ik ook het lichte zomersjaaltje rond mijn hals moest uit doen terwijl voor mij een dame met hoofddoek zonder problemen door het poortje mocht. Haar werd zelfs niet gevraagd de sjaal van haar hoofd af te doen. Waar zit de logica?

  2. Voor pijnbestrijding wil ik mijn TENSapparaatje meenemen.. Hiebij zitten ook 4 plakelektroden, kabeltjes en een 9V – alkali blokbatterij. Heeft iemand hier ervaring mee? Ook terug van Alicante naar Eindhoven.

  3. Goedemorgen,

    mijn vader is licht aan het dementeren en is erg doof aan het worden. De Douane is altijd zeer stressvol voor hem ondanks dat we het goed voorbereiden. Hij heeft twee heupprotheses waardoor hij ook altijd gefouilleerd wordt. Is er een mogelijkheid dat er iets meer tijd voor hem wordt genomen zodat dit voor hem wat rustiger kan verlopen?

  4. Wij vliegen met regelmaat naar Barcelona. Zowel bij de douane in Nederland als Spanje wordt ik bijna geheel uitgekleed, omdat er een piepje afgaat bij het poortje.. In Barcelona gaan ze vervolgens met een apparaat over mijn hand aan beide zijden en bij mijn buik. Vervolgens gaat ook daar de piep af. Voor mij een raadsel.
    Ik heb Parkinson en gebruik medicijnen daarvoor.
    Heeft er iemand dezelfde ervaring daarmee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven