Veiligheidsregels bagage

79Als u met het vliegtuig reist dan dient u rekening te houden met veiligheidsregels voor bagage. Deze regels worden op de luchthaven gecontroleerd. Het is dus raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan en de regels ruim voor vertrek aandachtig door te nemen. De regels hebben met name betrekking op hetgeen de passagier mag meenemen en wat niet.

 


Voor vertrek wordt de bagage van elke passagier, zowel koffer als handbagage, met behulp van een scanapparatuur (detectie apparaat) gecontroleerd. Tevens kan door de douane gevraagd worden om het openen van uw bagage voor een handmatige controle. Bij de controle staat de veiligheid van de passagiers, de bemanning en het vliegtuig bovenaan. Er mogen geen voorwerpen of stoffen worden meegenomen die een gevaar kunnen opleveren.

Regels bagage vliegen

Een overzicht van verboden goederen is opgesplitst in twee lijsten. Lijst 1 bestaat uit goederen die u als passagier niet in uw handbagage of zelf mag vervoeren. Lijst 2 bestaat uit goederen die niet zelf, niet in de handbagage en ook niet in de ruimbagage/koffer mag worden vervoerd.

Lijst 1: niet toegestaan om zelf of in de handbagage mee te nemen
Lijst 2: niet toegestaan om zelf, in de handbagage of in de ruimbagage/koffer mee te nemen


Er zijn diverse manieren om, bijvoorbeeld bij twijfel, meer informatie te krijgen:

Eindhoven Airport
Bij twijfel over bepaalde goederen 0900-9505 (€1,30 per gesprek)

Inspectie Leefomgeving en Transport Bij twijfel over gevaarlijke stoffen (chemisch/ontvlambaar) 088-489 0000

 

tax free artikelen meenemen

De veiligheidsregels voor bagage zijn EU-regels. Naast bovenstaande zijn er ook regels voor bijvoorbeeld gels en andere vloeistoffen in de handbagage. Ook medicijnen, dieetvoeding, babyvoeding en aankopen in winkels op de luchthaven (zoals duty free/tax free winkels) worden beschreven. Deze informatie is te vinden op de volgende websites:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/luchtvaart
www.nctv.nl/vloeistoffen

Klik hier voor meer informatie over bagage en reizen.

27 gedachten over “Veiligheidsregels bagage

  1. Hoi Anne,

   Handbagage wordt niet meegeteld mee de ruimbagage. De voorwaarden die gesteld worden aan de handbagage kunnen wel verschillen per vlucht/maatschappij. Zo hanteren diverse luchtvaartmaatschappijen maximale afmetingen. Het wordt aangeraden om dit voor vertrek thuis te controleren om niet voor verrassingen te staan op de luchthaven.

   Als extra check zijn er op het vliegveld metalen vakken te vinden van diverse maatschappijen, waarmee je kunt controleren of je handbagage binnen de gestelde grenzen qua afmetingen blijft. Raadpleeg voor alle zekerheid / bij twijfel de organisatie waar je de reis of het vliegticket hebt geboekt.

   Fijne reis!

  2. Hoi,

   Ik las ergens dat ik meer dan 10 milliliter babyvoeding mag meenemen, geld dit ook voor een flesje? Dus mag ik bijvoorbeeld 2 flesjes van 150 millimeter melk meenemen?

 1. Beste meneer/mevrouw,

  We hebben een backpack als ruimbagage,maar wellicht pas de slaapzak er niet in (die knoop je er boven aan vast tijdens het lopen). Is dit een probleem en kan er anders geseald worden en zo ja tegen welke kosten?

  Groetjes,

  1. Beste Willem,

   Dit kan verschillen per maatschappij. Ik raad u aan contact op te nemen met uw reisorganisatie of boekingskantoor.

 2. ik ga op reis naar Marokko, maar ik weet niet zeker of mijn zakmes mee mag nemen naar het land toe en van het land terug naar Nederland.

  1. Hoi Calvin, een zakmes mag in de ruimbagage worden meegenomen, maar absoluut niet in de handbagage. In het laatste geval zal het mes in beslag worden genomen.

 3. Hoi ,

  Vraag !
  Ik ga vissen in Spanje en neem dus zelf mijn molens me.
  Moet ik de vislijn van mijn molens afhalen als ik deze menen als handbagage in het vliegtuig.

  1. Vloeistoffen worden bij de douane in beslag genomen. Daarom wordt aangeraden om alleen het poeder mee te nemen en een flesje water te kopen op de luchthaven (na de douane) of in het vliegtuig te vragen om water. Bij de horecagelegenheden en bij de pantry in het vliegtuig zijn mogelijkheden om het water op te warmen.

  1. Een e-sigaret mag worden meegenomen in het vliegtuig. Dit kan in de handbagage. Opladen en dampen is tijdens de vlucht niet toegestaan. Vloeistoffen zijn toegestaan tot 100ml in de originele verpakking.

  1. Officieel zijn magnetische voorwerpen verboden in de handbagage. De praktijk leert echter dat kleine magneten, zoals die te koop zijn in veel giftshops, geen probleem opleveren. Bij twijfel is het raadzaam om dit vooraf even na te vragen bij de douane of de magneten in de ruimbagage op te bergen.

  1. Bagage regels zijn per luchtvaartmaatschappij verschillend. Het advies is om contact op te nemen met uw reisagent of uw reisdocumenten te raadplegen.

 4. Goedenavond,

  Waar zijn de metalen bakken precies te vinden op het vliegveld voor het checken van de afmetingen van de koffer?

  1. Deze bakken staan bij de incheckbalies in de vertrekhal. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze bakken aanbieden.

 5. Hallo, ik heb een vraag. Namelijk, ik ben 16 jaar en ik zou mijn elektrische sigaret willen meenemen. Kan ik ervan zeker zijn dat ik erdoor niet in de problemen kom?

 6. Beste medewerkers van Airport-Eindhoven.com,

  Binnenkort vlieg ik naar Spanje. Mijn partner heeft al eerder de reis geboekt met ‘Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage’. Ik behoor mijn B12-medicatie mee te nemen. Het gaat in dit geval om B12 ampullen, spuiten en injectienaalden. Door de boeking ‘prioriteit en twee stuks handbagage’ hebben wij geen ruimbagage en ben ik dus genoodzaakt om zowel de ampullen, als de spuiten en injectienaalden in de handbagage mee te nemen. Is dit toegestaan?

  Na wat zoekwerk op internet en vluchtmaatschappij krijg ik tot op heden nog geen duidelijk antwoord.
  Uiteraard neem ik alleen mee wat ik ook daadwerkelijk nodig heb tijdens de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven