Hoe laat inchecken?

Hoe laat moet ik in checken op Eindhoven Airport? Om hier een goed antwoord op te geven dien je aantal zaken eerst te weten. Het advies is om bij vakantievluchten en lijndiensten twee uur van te voren aanwezig te zijn. De balies sluiten 40 minuten voor vertrek van het vliegtuig.

Indien u online van te voren heeft ingecheckt dient u bij de betreffende luchtvaartmaatschappij te bekijken hoe lang u van te voren aanwezig dient te zijn.

Zorg dat u op tijd bent en vertrek op tijd, het verkeer of parkeren kan soms ook vee tijd in beslag nemen.

23 gedachten over “Hoe laat inchecken?

 1. A.s. dinsdag vertrekken we met een chartervlucht om 07.05 uur naar Lanzarote.
  Volgens de papieren zouden we er 2 uur van tevoren moeten zijn.
  Maar is Eindhoven Airport dan al wel open?

 2. As zaterdag 18.40 vertrekken wij naar antalya kunt u mij zeggen als we h 4 daar zijn of dat voldoende is om op tijd te zijn ivm extra veiligheid

 3. mijn zoon van 14 gaat voor het eerst alleen met het vliegtuig naar Spanje, hij vertrekt zondagochtend om 7 uur moet hij dan vanaf 5 uur alleen op het vliegveld zitten niksen, wij hebben van tevoren online ingecheckt en hij heeft alleen handbagage bij zich. Bovendien wonen wij in Eindhoven. Als er tot 40 min. voor vertrek ingecheckt kan worden betekend dit dat een uur van tevoren aanwezig zijn ook goed is?

  1. Een uur vooraf op vliegveld moet ruim voldoende zijn. Wel vloeistoffen maximale inhoud per verpakking aanbieden bij veiligheid chedck in plastieken zak. Ticket op naam paspoort. Groeten cor

 4. Zaterdag 22 april vertrek ik naar Turkije met freebird, hoe lang moet je van te voren dan aanwezig zijn? Want meen dat je niet online kan inchecken?

 5. In algemene zin gelden de volgende regels bij inchecken:
  Het advies is om bij vakantievluchten en lijndiensten twee uur van te voren aanwezig te zijn. De balies sluiten 40 minuten voor vertrek van het vliegtuig. Bekijk echter ook de documenten die u van de luchtvaartmaatschappij heeft ontvangen. Ook kunnen tijden afwijken in uitzonderlijke gevallen, zoals vakantiedrukte of extra controles in verband met veiligheidskwesties.

 6. Zaterdag om 7.30 vliegen we naar Malaga, mijn moeder heeft een rollator bij om te kunnen lopen naar het vliegtuig. Moet de rollator apart ingecheckt worden op het vliegveld?

 7. Wij vertrekken a.s. donderdag vanaf Eindhoven naar Sevilla. We nemen 2 fietsen mee. Waar en vanaf welk moment kunnen we deze op de luchthaven inleveren? Evt avond van tevoren want we vertrekken om 07.40?

 8. Men kan voortaan zelf je bagage inchecken. In het filmpje is duidelijk te zien hoe het moet. Maar wat ik niet zie is hoe men meerdere bagagestukken moet inchecken voor dezelfde persoon. Moet men de handeling met het tweede stuk herhalen op dezelfde boarding-pas? Ik vraag me af of het systeem dat gaat aanvaarden.

  1. Het advies is om deze vraag even voor te leggen aan uw reisaanbieder. Dit kan namelijk per maatschappij verschillen.

 9. Wij hebben op maandag een late vlucht (ryanair) met enkel handbagage. Kunnen wij direct doorlopen naar de douane met onze boading passes? Vermits wij in een hotel overnachten de nacht voor deze vlucht en daar al moeten uitchecken om 12.00 u, vroeg ik mij af of je al door de douane kunt 5 uur voor de vlucht vertrekt, of moet je wachten in de vertrekhal tot 2 uur voor vertrek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven