Ophalen en wegbrengen

Indien je iemand wilt ophalen of wegbrengen bij Eindhoven Airport dan kun je gebruik maken van Kiss & Ride. De term zegt het al, je kunt iemand afzetten en vervolgens kosteloos weer het parkeerterrein verlaten. Je hebt hiervoor 15 minuten de tijd om iemand af te zetten en afscheid te nemen. Kiss & Ride wordt vooral gebruikt om mensen weg te brengen.

Let op: eerste 15 minuten zijn gratis in 2024. Parkeer je langer dan betaal je € 3,70 per half uur.

Dit is de positie van Kiss & Ride bij de luchthaven.
Dit is de oude locatie van Kiss & Ride bij de luchthaven.

Ophalen reizigers vliegveld Eindhoven

Wil je reizigers ophalen dan kun je je auto parkeren bij Kort Parkeren direct gelegen tegen de luchthaven. Wanneer je het hoofdgebouw van Eindhoven Airport binnenloopt kun je met de trap of roltrap omhoog. Vervolgens kun je in het restaurant wachten tot dat je geliefde, familie of kennissen landen met het vliegtuig. Je kan ook buiten wachten. Je hebt hier een prachtig zicht op de start- en landingsbaan van Eindhoven Airport.

ophalen of wegbrengen locatie airport

Vragen of opmerkingen over parkeren bij Eindhoven Airport

Airport-Eindhoven.com is een onafhankelijke, informatieve website over de luchthaven Eindhoven Airport. Er is geen relatie met de organisatie van de luchthaven, de exploitanten van diverse parkeerterreinen of luchtvaartmaatschappijen. Vragen of opmerkingen over de faciliteiten op en nabij het vliegveld kunt u richten aan het bedrijf dat verantwoordelijk voor de diensten/producten die u afneemt.

Wij krijgen regelmatig vragen over de parkeermogelijkheden en tarieven. Wij adviseren u om u goed voor te bereiden door de parkeerplaats te zoeken die het best past bij uw wensen en ook ter plaatse goed te controleren welke tarieven per tijdvak worden gehanteerd.

49 gedachten over “Ophalen en wegbrengen

 1. Op de site staat vermeld€2 per uur parkeren bij het vliegveld. Wasr is dit ? Wij parkeerden voor de aankomsthal e betaalde. € 4. Per uur.
  Foutje op de site ? Of stonden wij verkeerd ?
  Vriendelijke groeten
  M Mulder

 2. Goedemorgen

  Afgelopen vrijdag 12 augustus op Eindhoven airport mijn zoon opgehaald. Was bij de kiss&ride naar binnengereden en kreeg ticket mee. Aangezien hij nog niet buiten was ben ik de kiss&ride uitgegaan en buiten de parking 15 minuten gewacht tot hij bij de kiss&ride stond.
  Wederom naar binnen gereden om 20:55 zoals op kaartje staat en om 21:00 toen ik naar buiten wou rijden lukte dit niet maar kreeg de melding dat ik naar betaalautomaat moest. Hier moest ik uiteindelijk €4,- afrekenen? (waar is de 10 minuten gratis parkeren?)
  Ik ben in bezit van inrijkaart waar datum en tijd van inrijden (12-08-2016 20:55) op staat en op de kwitantie van betaling staat ook datum tijd (12-08-2016 21:02)

  Verneem graag of ik deze €4,- retour zou kunnen ontvangen want aantoonbaar minder dan 10 minuten bij de kiss&ride geweest

  Met vriendelijke groet, Paul

  1. Heb dit ook meegemaakt, kreeg als antwoord dat je maar 1 x per dag gebruik kan maken van de Kiss & ride.
   Dus waarschijnlijk wordt er op de een of andere manier ergens je kenteken geregistreerd. Dus als je 2 keer rijd om iemand weg te brengen mag je de ene voor het vliegveld afzetten en de andere ergens langs de weg

 3. Vandaag onze dochter opgehaald bij Eindhoven airport. P1 opgereden en toen we opreden kregen we te horen dat het nog wel even zou duren. Dus meteen naar de uitgang en een stuk verderop gewacht. Vervolgens kwam bericht dat ze buiten stonden dus weer naar P1`, meteen ingestapt en naar de uitgang. Bleek er een file voor het uitrijden. Staan we bij de paal gaat het ding niet open. Staat daar een geïrriteerde medewerker die ons toeschreeuwt dat we moeten betalen. Nou, welkom in Eindhoven… Ik kan er toch niets aan doen dat ik niet meteen het terrein kan verlaten? Wat een rot systeem zeg. Daar mag toch wel een betere oplossing voor bedacht worden.

  1. Blijf op de rotonde voor de airport rondjes rijden totdat het vliegtuig geland is. Spreek dan af dat zij/ hij naar de rotonde loopt. Daar krijg je plotseling even een motorhapering, instappen en wegwezen!,

 4. opgelicht door kiss and ride eindhoven.
  Wij kwamen familie afhalen. het vliegtuig had een kleine vertraging, binnen de 10 gratis minuten verdwenen wij weer om een half uur later terug te komen en binnen 3 minuten onze passagiers op te halen, wij kwamen het terrein niet af omdat we moesten betalen, 8 euro maar liefst, bleek dat we geregistreerd werden op de 1e keer binnenkomst, hoe kan je goedbedoelende bezoekers zo snel mogelijk oplichten, chapeau kiss and ride eindhoven is voor ons de grootste oplichter

  1. Ilja, Kiss and ride, de naam zelf verklaart al een heleboel, is bedoeld om iemand uit te laten stappen die je wegbrengt, even afscheid nemen en wegwezen, plaats maken voor de volgende.
   Mocht je denken dat je daar tig keer in en uit kan rijden voor nop, heb je pech, moet je gewoon betalen, en terecht!
   Parkeer bij kort parkeren als je iemand wil ophalen, die plaatsen zijn daarvoor aangelegd!

   1. Ik snap beide verhalen, maar het hele gedoe is begonnen met het aanpassen van de parkeerterreinen in 2015/2016. Voor die tijd was het inderdaad gewoon inrijden en je kon dit ontelbare malen herhalen tot je afspraak in kon stappen. Alleen jammer, dat dit nooit goed is bekend gemaakt want het voelt nu inderdaad als oplichting. Jammer,

 5. Je kunt natuurlijk maar 1 x gebruik maken van de gratis 10 minuten per dag, anders kun je wel in en uit blijven rijden zonder te betalen.
  Ik noem het gewoon pinnig.
  Wat is nou €4 na een vliegreis.

 6. Kiss and ride is een lachertje! Er zijn 2 afritten waar tientallen auto’s tegelijk doorheen willen. Voor beide poorten stond een auto die langer dan 10 minuten op het terrein was. Daardoor moest iemand uit de auto ruim 100 meter terug om boete te betalen. Doordat het bij de betaalautomaat ook nog eens erg druk is duurt het enkele minuten voordat deze persoon terug is, waardoor de volgende auto én de daarop volgende auto hetzelfde moeten doen. Wij waren 2 minuten bezig om iemand op te pikken [hadden telefonisch afgesproken toen iedereen buiten stond] maar zijn ruim 20 minuten op het terrein geweest door andere auto’s! Oplossing: maak meer uitrijpoortjes!

  1. Beste Ria,

   Aangezien er ook winkels en horecagelegenheden in de aankomsthal zijn, wordt het afgeraden om met de hond te komen om iemand op te halen.

 7. Heb 27 januari 2018 familie naar Eindhoven airport gebracht. Ben op P3 gaan parkeren van 04.56 tot 06.58 en heb voor deze 2 uurtjes 15.00 euro betaald. Hoe kan dit. Dit is pure oplichterij. Zal in de toekomst een andere oplossing gaan zoeken.
  Zal eens bij het programma Kassa aanbellen wat zij hiervan vinden. Is dit nou klantvriendelijk.

   1. Ik reed vandaag de kiss en ride in maar doordat er gee plek was werden we door een verkeersregelaar verzocht om eruit te rijden. Later nogmaals geprobeerd maar weer geen plaats dus weer eruit. Wel even 3 euro betalen omdat ik er voor de tweede keer ingereden ben zij de verkeersregelaar.

 8. Vrijdag 27 april naar het vliegveld geweest geparkeerd nog geen 2 uurtjes € 24 sftikken , schandalig dit is puur oplichting. Maar ja wij moeten weer mee betalen aan de nieuwe garage.

 9. Ik heb gewacht buiten het terrein totdat op internet stond dat de vlucht geland was. Toen de kiss and ride opgereden waar ik vervolgens moest wachten op de passagiers ivm vertraging aan de bagageband. Ik moest €6 betalen voor 25 minuten.

 10. Ik heb vanochtend mij ouders naar het vliegveld gebracht. Wij kwamen om 11.16 aan bij kids en ride geparkeerd op aanwijzing van medewerkers daar. Ik kon pas om 12.15 inchecken en daarna nog even naar de wc met de kids. Ik ben om 13.00 weggaan. Ongelooflijk dat wij €48 moesten afrekenen voor het parkeren. Niemand die ons kon helpen helemaal niks. Betalen en klaar. Belachelijk dit.

 11. Gisterenavond mijn dochter van het vliegveld gehaald en geparkeerd bij Kiss & Ride. Door vertraging ca. 1,5 uur hier geparkeerd. Uitrijden was enkel mogelijk na betalen van 23 euro. Net als de andere bovenstaande reacties voel ik mij ook bestolen.
  Mijn advies: Ga niet op de Kiss en Ride parkeren.

 12. Ik wil onze zoon op het vliegtuig zetten, er staat dat je momenteel kiss en ride kunt gebruiken tot max 2 uur vanwege het verbouwen/bouwen van een parkeergarage.
  Nu zie ik 4 euro per uur, maar ook 48 euro en 23 euro voor nog geen 2 uurtjes.

  Hoe kom ik er nou achter wat ik werkelijk moet betalen?

 13. Dochter weggebracht. Auto geparkeerd kiss and ride. Vliegtuig overbooked. 2 uur 15 minuten moeten wachten of ze daadwerkelijk mee kon met vliegtuig. 48 euro afrekenen. Waar staat het uurtarief vermeld als je langer dan 10 minuten parkeert.

 14. Wat is de aanrijroute voor een taxi bus?
  Bij Kiss and ride is de bocht na de slagboom te scherp en te smal dus ben ik gekeerd. Of mag ik de busroute gebruiken? Volgende week moet ik mijn passagiers ophalen.
  Vriendelijke groet,
  Renate

 15. Wij hebben hetzelfde meegemaakt. Onze zoon weggebracht, even ontbijten want het is tenslotte half zeven. Leuke verrassing, 24 euro betalen terwijl op het bord iets anders staat.
  Bij het ophalen zetten wij de auto op het industrieterrein en een van ons blijft in de auto zitten.

 16. Hopeloos vanochtend op de Kiss & Ride. Heb niet eens geparkeerd omdat er een file stond van begin tot eind. Passagiers ondertussen maar uigestapt. Toen ik na 20 min. eindelijk bij de uitgang was moest ik eerst teruglopen en betalen omdat ik langer dan 10 min. op de parkeerplaats was geweest.

 17. Aangekomen om 20.05 en door vertraging vliegtuig moesten we wachten en konden pas on 22.10 uitrijden. € 48,00 !!! Voor 2 uur. Echt misleidend want we staat bij binnenkort € 6,00 voor 2 uur. Wij hadden uitgeputte schoonouders die naar huis wilde en mijn buitenlandse man die het niet begreep, dus maar betaalde. Graag een reactie hoe dit kan, want dit is oplichting of op zn minst een hele vreemd fout.

  1. Beste Astrid,

   Voor klachten/onduidelijkheden over de parkeertarieven kun je je het beste richten tot de exploitant van het parkeerterrein.

 18. donderdag 20 sept jl werden we opgehaald bij EIindhoven
  airport
  Onze chauffeur reed om 19.58 uur de Kiss & Ride op alwaar wij klaar stonden . Ingestapt en om 20.04 wilden we eraf rijden , wat niet lukte …. we moesten via de betaalautomaat(???)
  Alwaar we € 3.00 moesten afrekenen…. Terwijl dit 10 minuten GRATIS P is …
  Graag wil ik het betaald bedrag retour ontvangen , al is het maar €3,00 ,

  Gaarne een reactie

 19. Nu na alle reacties mag EinhovenAirport zich wel eens achter de oren gaan krabben. Het is niet normaal, ik ben s’ochtens te vroeg 4:05 uur zie dat het 10min gratis parkeren is en zie dat de terminal nog gesloten is. het is koud, denk nog maar even verder te rijden kom ik later terug om nm vrouw af te zetten moet ik in een keer 3 euro betalen. er staat nergens dat je niet voor een tweede keer er op mag rijden en dan wel moet betalen, totaal heb ik er nog geen 2 minuten stil gestaan. Dit mag volgens mij niet!! Er moet duidelijke bebording komen die dat aan geven. Graag zie ik de 3 euro terug.

 20. Kiss and Ride tien minuten gratis…… Mijn achterwerk!!

  Door miscommunicatie met de persoon die opgehaald werd moest ik twee keer voorrijden.
  Al met al ben ik drie tot vier minuten voor langs over de klinkers gereden van Eindhoven airport…

  KLAARBLIJKELIJK MAG DIT MAAR 1 KEER PER DAG….

  Zakkenvullers!!!!!

  Doe mij maar The Hague Airport…

  Ps: Mannen van de marechaussee, parkeren jullie ook even dat stinkbusje voortaan even normaal? Kan het overige verkeer fatsoenlijk doorstromen!

 21. Vandaag 6 januari 2019 onze zoon met kleinkinderen opgehaald maar omdat alles uitliep door vertraging hebben wij twee en een half uur op de parkeer plaats Kiss &ride gestaan met twee auto’s moesten we 2keer 48 euro betalen dat is 96 euro dit is pure diefstal stond ook nergens vermeld dat je extra moet betalen voor een langere tijd 6 euro per uur dat stond er. Asociaal is dit.

 22. Op 8 januari 2019 mijn zoon en zijn vriendin en baby op gehaald. Stond geparkeerd op de kiss & ride. Heb er ongeveer 2 1/2 uur gestaan. Moest € 48 betalen. Oplichters zijn ze daar. Dit gebeurt mij niet meer.

 23. Op 8 januari 2019 mijn zoon en zijn vriendin en baby op gehaald. Stond geparkeerd op de kiss & ride. Heb er ongeveer 2 1/2 uur gestaan. Moest € 48 betalen. Oplichters zijn ze daar. Dit gebeurt mij niet meer. Dit is mijn eerste reactie.

 24. Met steeds de volgende reactie maakt Eindhoven AirPort zich hier wel heel makkelijk vanaf.

  Voor klachten/onduidelijkheden over de parkeertarieven kun je je het beste richten tot de exploitant van het parkeerterrein.

  Het is echt oplichting en ook voor jullie is dit geen reclame. Je hebt schrik om mensen weg te gaan brengen of op te gaan halen. Het lijkt mij dat jullie hier zelf iets aan moeten gaan doen.

 25. Gisteren onze zoon opgehaald van het vliegveld.
  Door file waren we later en hebben de eerste parkeerplaats gekozen die we tegenkwamen. Door de verbouwingen was dat ook enigszins chaotisch in bewegwijzering. Er stonden tevens geen tarieven boven de entree van de parkeerplaatsen.
  Half uur weg geweest. 23,- EUR moeten afrekenen op P3. Dit is pure misleiding. Geef duidelijk aan bij de entree wat de starttarieven zijn dan valt er wat te kiezen. Niet iedereen duikt tevoren het internet op om de goedkoopste plaats te zoeken wanneer je een half uurtje wil parkeren.
  Schandalig.

 26. Ik had gisteren ook zo’n situatie van 23 Euro betalen voor half uur parkeren.
  Dit is zo on-Nederlands. Net of je ergens in het buitenland bent, in zo’n 3e wereld land, en lekker ge-scammed wordt, en nog wel door de airport organisatie.
  Dit kan gewoon niet bij een airport. Hier dienen goede regels te zijn voor de organisatie, veiligheid en oplichting.

  Eindhoven Airport: Shame on you !

  .

 27. Dit staat ook in de tekst hierboven, maar ik herhaal het maar eventjes.

  Kort samengevat:

  Dit is NIET de officiele website van Eindhoven Airport. Dit houdt dus in dat ze helaas niets aan diverse negatieve situaties kunnen veranderen..

  http://www.eindhovenairport.nl is waar je dan moet zijn.

  Uiteraard is het top dat de ervaringen hier gedeeld worden, wat dus nou voor mij DE reden is om kennissen te droppen en op te pikken bij de rotonde. Straks ben ik ook handen vol geld kwijt voor eventjes parkeren.

 28. We hebben vandaag familie opgehaald bij het vliegveld. We waren daar voor 1u en 30 min.
  We moesten 45 euro betalen voor de parking. Dat is toch niet normaal.

 29. Kiss & Ride … first ten minutes free! For 13 minutes not 23, but 13 … 3 minutes over the 10 that are free, I’ve paid 3 euros!
  Pratically 1 euro per minute!
  Ridiculous.
  I guess they need to make up money for repaying the parking tha collapsed before being opened.
  Can’t find another good reason that can explain such kind of prices!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index