De bereikbaarheid per auto, bus of trein naar Eindhoven airport

Je vakantie starten vanaf Eindhoven Airport kan je aardig wat reistijd besparen. Natuurlijk moet je weten hoe je naar de luchthaven komt. Eindhoven Airport is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Met auto naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, of zoals de luchthaven officieel Eindhoven Airport heet, ligt aan de westkant van Eindhoven. U kunt de locatie op de kaart bekijken.

Wat moet ik weten over mijn busreis naar Eindhoven Airport?

Vanaf station Eindhoven brengt Hermes u met airport shuttle bus 401 of 400 naar het station voor de terminal. De busreis duurt ongeveer 20 minuten. U stapt op station Eindhoven Centraal aan de noordzijde van NS Station (dit is niet de centrumzijde), en stapt uit naast de terminal van Eindhoven Airport. Raadpleeg voor vertrek een reisplanner voor de actuele reistijden. De reis duurt meer dan 20 minuten. Lijn 400 is de snelste verbinding aangezien er geen tussenstops zijn op deze lijn. Deze lijn wordt daarom ook wel de airport shuttle genoemd.

Waar staat de shuttle bus?

De pendelbus bevindt zich aan de noordzijde van Station Eindhoven Centraal. De shuttlebus brengt je naar Eindhoven Airport bij de busterminal onderaan P1. Het is pal naast het terminalgebouw.
Wat moet ik doen als de trein of bus te laat is?
Vertragingen tijdens een trein- of busreis kunnen erg vervelend zijn. Raadpleeg daarom voor vertrek een reisplanner voor de meest actuele reisinformatie. Zoek alternatief vervoer of neem contact op met NS of Hermes. Eindhoven Airport is niet verantwoordelijk voor gevolgen van vertragingen in het openbaar vervoer.

Luchthavenshuttle Eindhoven

De Airport Shuttle (bus 400) is de bus die Eindhoven Airport verbindt met Eindhoven Station. De bus stopt onderweg slechts twee keer en is een snelle manier om van en naar de luchthaven en het station te komen.

bus 400
De airport shuttle is een snelle manier om tussen de luchthaven en het centrum van Eindhoven te reizen. Bus 400 rijdt de hele dag door elke 15 minuten. De bus stopt bij slechts twee tussenstops: WoensXL en BIC. De reistijd tussen de luchthaven en het station is ongeveer 20 minuten.

bus 401
Tussen Eindhoven Airport en Eindhoven Station rijdt ook bus 401. Ook deze buslijn rijdt dagelijks iedere 15 minuten en stopt bij meer bushaltes waaronder P+R Meerhoven, Evoluon en Strijp-S. Tussen Station Eindhoven en Eindhoven Airport rijden elke zeven minuten bussen 400 en 401.

Combiticket is handig als je met trein en bus reist. Dit ticket is geldig op treinen en luchthavenshuttles naar station Eindhoven.
Op de website van NS kunt u een e-ticket kopen met bestemming Eindhoven Airport.

Hoe ver van tevoren moet ik de trein pakken?

Indien er problemen zijn met het treinverkeer of u om andere redenen niet op tijd op de luchthaven arriveert, raden wij u aan om een ​​vroege trein te nemen. Hier geldt nog steeds dat je minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig moet zijn.

U kunt bij NS gecombineerde trein- en buskaartjes naar de luchthaven kopen. Dat kan online bij de NS Spoorwinkel. De kosten van een treinkaartje van elk station in Nederland naar Eindhoven Centraal Station en vervolgens de airportshuttle naar de luchthaven

Schuiven naar boven
Index