Bagage en reizen

Welke zaken moet je allemaal op orde hebben alvorens je gaat vliegen vanaf Eindhoven Airport? Lees op deze pagina de belangrijke informatie voor je bagage en reistips alvorens je vertrekt naar je vakantiebestemming.

Security en beveiliging luchthaven

De veiligheidscontrole is de laatste jaren sterk aangepast als u gaat vliegen. Indien u gaat vliegen zijn er dus strenge veiligheidscontroles. De controle vindt plaats handmatig en via detectiepoortjes die op Eindhoven Airport ook aanwezig zijn. Indien u zwanger bent hoeft u geen gebruik te maken van de detectiepoortjes, u kunt dan kiezen voor een handmatige controle. Lees hier meer over de veiligheidscontrole en tips voor een sneller doorstroming daarvan.

Inchecken
Indien u gaat vliegen vanaf Eindhoven Aiport dient u tijdig in te checken. Lees hier meer over het tijdig inchecken op de luchthaven.


Hulp voor minder validen
Eindhoven Airport is ook ingericht voor minder validen. Op allerlei manieren wordt getracht het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Zo zijn er liften, parkeerplaatsen voor mindervaliden, speciaal uitgeruste toiletten en kan men een rolstoel krijgen. Ook is het mogelijk om hulp te krijgen om naar en in het vliegtuig te komen. Informeert u bij uw reisorganisatie en/of op de luchthaven naar de mogelijkheden en aandachtspunten.

44

36Paspoort en bagage

Controleer voor u vertrekt thuis of u alles bij zich heeft. Uw paspoort is nog niet verlopen en de bagage voldoet aan de juiste afmetingen en het juiste gewicht. En zorg ervoor dat de handbagage voorzien is van waardevolle spullen en dat de handbagage voldoend aan de EU richtlijnen om mee te vliegen. Lees hier meer over de bagage eisen van de luchthaven.

Internet op de luchthaven
Zowel in de algemene hal als in de vertrekhal kunnen reizigers gratis gebruik maken van de Wifi.

9 gedachten over “Bagage en reizen

 1. betreft paspoortcontrole die NIET plaatsvond. Op dinsdag 8 mrt ben ik met Transavia HV 6653 om 16.20 uur vertrokken naar Malaga. Met mijn thuis geprinte boarding-pass kreeg ik zonder problemen toegang tot de security check en kon daarna zonder problemen boarden.Beide keren werd mijn boarding pass gescand. Wat mij nu zo bevreemdt is dat er nergens werd gevraagd naar mijn paspoort. Tegen de achtergrond van alle beveiligingsmaatregelen rond het vliegen vind ik dat onbegrijpelijk. Overigens werd bij de terugvlucht in Malaga WEL naar mijn paspoort gevraagd. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

 2. Mijn vrouw heeft een rollator moet zij die bij het inchecken afgeven of kan zij ermee naar het vliegtuig gaan en de rollator daar afgeven als ruimbagage en wanneer krijgt ze de rollator weer terug bij aankomst in Malaga

 3. Vraagje. Vanmiddag een toeristisch bezoekje gebracht aan eindhoven airport. De bagage ging aan boord maar twee koffers werden er uit “gevist”. Nu zijn we toch wel erg benieuwd waarom dat gebeurt.

  1. Beste Trieneke,

   De douane voert zichtbare en onzichtbare controles uit. Bij enige vorm van twijfel of een mogelijk veiligheidsrisico wordt passende actie ondernomen.

 4. Beste
  Ik reis met een peuter (2,5 jaar). Gezien we een avondvlucht nemen, zal ze haar avondflesje (groeimelk in een papflesje) opd e vlucht drinken. Ik twijfel nu om het flesje gevuld met melk mee te nemen of een leeg flesje met brikjes melk. Zouden jullie me willen adviseren wat ik best doe?

  Bedankt!

 5. Vraagje; gisteren een middagvlucht gehad naar Eindhoven en ben mijn bagage kwijt. Er werd tegen mij gezegd dat ik het beste vandaag nog terug moest komen of de bagage inmiddels gevonden is?
  Ik had mijn dochter bij me en ze begon het wachten ook zat te worden. Kunt u mij vertellen wat ik het beste moet doen en waar ik moet zijn om dit te regelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index