Goedkoop parkeren Eindhoven Airport

Parkeren bij Eindhoven Airport is ruimschoots mogelijk. Het vliegveld van Eindhoven biedt diverse parkeergelegenheden in de directe nabijheid, zowel voor kort als lang parkeren. De luchthaven zelf heeft diverse parkeervoorzieningen. Daarnaast zijn er diverse commerciële parkeerbedrijven die hun diensten aanbieden om veilig te parkeren rondom de luchthaven. Deze parkeerplaatsen zijn meestal op loopafstand of worden aangeboden in combinatie met een pendeldienst van en naar de luchthaven.

Direct online parkeerplaats boeken 2023-2024

ophalen en wegbrengen eindhoven airport

Kort of lang parkeren?

Indien je graag iemand af wilt zetten of uit wilt zwaaien dan kun je bij Eindhoven Airport gebruik maken van het kort parkeren. Je kunt dan de auto parkeren direct voor de luchthaven. Deze mogelijkheid is nagenoeg altijd en voor iedereen beschikbaar. Let op dat deze parkeergelegenheid echt bestemd is voor een korte periode. De parkeertarieven van ongeveer 4 euro per uur zijn dan ook relatief duur. Indien je voor langere periode wilt parkeren dan is het aan te bevelen om de auto te plaatsen bij lang parkeren (p3, p4 of p5) de tarieven hier zijn een stuk lager. Indien je zelf gaat vliegen dan moet je uiteraard de auto plaatsen bij lang parkeren.

Parkeren bij Eindhoven Airport kan bij gerenommeerde bedrijven zoals Parkos, Park&Fly, een EazzyPark of een ParCare.

Kiss & ride

Kiss & Ride is geschikt voor het brengen en ophalen van passagiers. Het is niet toegestaan hier te parkeren. De parkeerplaats is echt alleen bestemd om passagiers uit te laten stappen of voor mensen op te halen zonder dat je de “geparkeerde auto” verlaat. Lees hier meer over kiss & ride. De Kiss & Ride-strook is bereikbaar via de rotonde voor de terminal en is gereserveerd voor uitstappende passagiers. Deze gordel is ook geschikt om af te halen zolang de passagier klaar is om aan boord te gaan. Parkeren op deze strook is verboden om voldoende ruimte te bieden voor afhalen en bezorgen

langparkeren eindhoven

Wat zijn de tarieven voor kort parkeren 2023?

De parkeertarieven voor het kort parkeren rondom de luchthaven

De eerste 15 minuten parkeer je gratis in P1. Dit kan tot maximaal één keer per dag per voertuig. Parkeer je langer dan 15 minuten, dan betaal je €3,50 voor het eerste half uur. Je betaalt per half uur €3,50 tot een maximum van 5 uur.

Ook voor een weekendje weg of een dagje shoppen zijn er parkeermogelijkheden. Op Eindhoven Airport zijn diverse winkels aanwezig, die zeven dagen per week geopend zijn. U wilt natuurlijk niet te ver hoeven lopen met uw tassen als u gaat shoppen bij op het vliegveld. In die situatie kunt u kiezen voor kort. Ook voor kort parkeren is het belangrijk dat uw auto op een veilige parkeerplaats staat dat dichtbij het vliegveld gelegen is. Op slechts een kleine afstand van de terminal van Eindhoven Airport kunt u betaalbaar en geheel veilig voor een korte periode parkeren. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto en de parkeerplaatsen voor kort parkeren zijn afgesloten met een slagboom waardoor het parkeren geheel veilig is. De verschillende parkeerplaatsen voor kort parkeren worden 24 uur per dag bewaakt.

Ook als u zelf niet reist maar iemand komt ophalen of wegbrengt wilt u natuurlijk niet te ver van de aankomsthal. Rondom Eindhoven Airport zijn er vele mogelijkheden om uw auto kort te parkeren op loopafstand, zodat u niet te ver hoeft te lopen met uw bagage.

Officiële parkeerterreinen Eindhoven Airport 2023

Wilt u uw auto nabij de terminal parkeren, parkeer dan in een van de officiële parkeergarages P1, P3, P4 of P5 op Eindhoven Airport. Eindhoven Airport Op Eindhoven Airport zijn 4 parkeerterreinen P1, P3, P4 en P5 voor lang parkeren. U kunt parkeerkosten besparen door vooraf te reserveren en te betalen. Bovendien kunt u gemakkelijk in- en uitparkeren met kentekenherkenning. Zo vervolg je snel je reis naar het vliegveld of naar huis.

Golden parking P1
Parkeren voor de deur van Eindhoven Airport? Dit kan in parkeergarage P1. Een keer per dag kun je hier de eerste 15 minuten gratis parkeren, perfect voor een kus en een ritje. P1 is de dichtstbijzijnde parkeerplek van Eindhoven Airport. Daarmee zijn zij ook meteen het duurst. P1 is ongeveer op 3 minuten afstand van de aankomst en vertrekhal. Wij raden u aan om altijd de prijzen te vergelijken en op tijd te checken. Dit kan namelijk u veel geld schelen.

Zilver parking P3
Silver Parking P3 ligt op 5 minuten lopen van de terminal. Hier kunt u lang parkeren. Reserveer snel en gemakkelijk parkeerplaatsen online. U kunt deze parkeerplaats alleen gebruiken na het maken van een reservering.

Bronze parkeerplaats P4
Bronze Parking P4 ligt op 7 minuten lopen van de terminal en is grotendeels overdekt. Hier kunt u lang parkeren. Reserveer snel en gemakkelijk parkeerplaatsen online. U kunt deze parkeerplaats alleen gebruiken na het maken van een reservering.

Bronze parkeerplaats P5
De parkeergarage Bronze Parking P5 ligt op 7 minuten lopen van de terminal. Hier kunt u lang parkeren. Reserveer snel en gemakkelijk parkeerplaatsen online. U kunt deze parkeerplaats alleen gebruiken na het maken van een reservering.

Parkeerplaats P4, P5 en P8  vallen in het bronze segment en zijn de goedkoopste officiële parkeerplaatsen van Airport Eindhoven. De prijzen variëren hier vanaf € 11,- tot aan budgetparking van € 5,- per dag. In dit laatste geval kies je voor budgetparking en wordt je met een pendelbus naar de terminal en luchthaven gebracht. Direct een parkeerplaats boeken op Eindhoven Airport.

p2 en p3 silver airport
officiele-parkeerplaatsen-overzicht

Veelgestelde vragen over het parkeren

Waar kan ik parkeren voor mindervaliden?

Ook de luchthaven Eindhoven is ingericht voor invalide en mindervalide reizigers. Zij treffen bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Op Parkeerplaats P1 zijn er  speciale parkeerplaatsen voor auto’s met invalide-ontheffing. Dit word aangegeven met het symbool voor gehandicapten. Indien nodig zijn er ook rolstoelen op de luchthaven aanwezig. Vraag voor extra hulp wel altijd even aan de luchthaven of luchtvaartmaatschappij of dit mogelijk is. Zo kunnen zij dit inplannen. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren.

Waar kan ik het goedkoopste parkeren rondom de luchthaven?

Parkeren bij Eindhoven Airport kan bij gerenommeerde bedrijven. U kunt uw auto voordelig parkeren op Eindhoven Airport. Biedt de mogelijkheid om parkeeraanbieders te vergelijken en dus ook de prijzen van deze parkeeraanbieders te vergelijken. Op deze manier kunt u de beste parkeerplaats voor u kiezen in combinatie met de gewenste prijs. Geniet van voordelig parkeren wanneer u een parkeerplaats reserveert via onze website. Wij staan ​​namelijk in direct contact met de parkeeraanbieder. Daarom is er een duidelijk akkoord bereikt over de kosten. Wij hanteren altijd hetzelfde tarief als de parkeeraanbieder, of zelfs goedkoper. Er zijn ook niet-officiële parkeerserviceproviders, die vaak goedkoper zijn dan officiële parkeerserviceproviders. Er zijn ook geen boekingskosten, dus de kosten stijgen niet.

Kan ik langer parkeren dan ik heb geboekt?

De parkeertijd kan langer zijn dan uw reservering. Houd rekening met de extra kosten van langer parkeren. U kunt deze kosten bij alle betaalautomaten betalen door uw kenteken op het scherm in te voeren. Wilt u uw auto nabij de terminal parkeren, parkeer dan in een van de officiële parkeergarages P1, P3, P4 of P5 op Eindhoven Airport.

Kan ik gratis parkeren rondom de luchthaven?

p4 parkeren luchthaven eindhoven

In sommige woon- en industriegebieden was het in het verleden mogelijk om op Eindhoven Airport gratis te parkeren. Helaas is dit niet meer het geval. EazzyPark biedt de goedkoopste parkeeroptie. Je kunt een korte tijd parkeren, bijvoorbeeld als je iemand afzet bij de kiss and ride.

Elektrische auto opladen en parkeren

Eindhoven Airport heeft oplaad- en parkeergelegenheid voor elektrische auto’s. De oplaadpunten bevinden zich in parkeergarage P1, op slechts 1 minuut lopen van de luchthaventerminal. Er is beperkte stahoogte in de parkeergarage en er zijn Kiss&Rides beschikbaar. Auto’s tot 2,4 meter hebben toegang tot de Kiss&Ride en auto’s tot 2 meter en lang parkeren en kort parkeren zijn te vinden in P1.

Wat als ik mijn parkeerkaart verlies?

Als u uw parkeerkaart kwijt bent, kunt u bij elke betaalautomaat op Eindhoven Airport de optie “Kenteken invoeren” selecteren. Je vindt deze optie op het scherm.

Is de parkeerplaats bewaakt?

Parkeer op eigen risico op de parkeerplaats bij Eindhoven Airport. De parkeerplaats is onbewaakt maar wordt bewaakt door camera’s. Zie de algemene voorwaarden voor het gebruik van de parkeerplaats.

Is er een pendeldienst van en naar de parkeerplaats?

Nee, alle parkeerplaatsen op Eindhoven Airport liggen op loopafstand (maximaal 7 minuten) van de terminal.

Waar kan ik betalen voor parkeren?

Alle parkeergarages hebben betaalautomaten waar u met een pinpas (contactloos) kunt betalen. Bij de betaalautomaat in garage P1 kunt u met contant geld, pinpas en creditcard betalen. U kunt bij de uitgangen ook contactloos betalen tot een maximum van 50 euro.

Kan ik een parkeerplaats reserveren bij de luchthaven rechtstreeks?

Ja, u kunt eenvoudig online een parkeerplaats reserveren en direct en veilig betalen. U kunt er dus zeker van zijn dat u uw parkeerplaats krijgt, u geld bespaart en u geen gedoe hoeft te hebben met het bewaren van bonnetjes. Dit kan op één van de 4 officiële parkeerplaatsen: P1, P3, P4 of P5.
Let op: Als je al geboekt hebt, kun je alleen naar P3, P4 en P5. Klik hier voor meer informatie of om te reserveren.

Kan ik mijn parkeerplaats annuleren?

Wilt u uw reservering annuleren? U kunt uw reservering annuleren tot 12.00 uur op de dag vóór de ingangsdatum van de reservering. Klik hiervoor op de link ‘Mijn boeking beheren’ onderaan uw boekingsbevestiging. Log in met uw boekingsnummer en e-mailadres. Klik op Abonnement opzeggen en klik vervolgens op OK. Uw reservering is nu geannuleerd. Er worden geen kosten in rekening gebracht. U ontvangt een annuleringsbevestiging per e-mail.
Heb je een annuleringsoptie toegevoegd aan je boeking? U kunt uw reservering dan op het laatste moment van uw aankomstdatum annuleren. Hiervoor kunt u contact opnemen met parking@eindhovenairport.nl.
Als je je boeking annuleert via Beheer mijn boeking, wordt de terugbetaling binnen drie werkdagen teruggestort op je account
Als u de annuleringsoptie gebruikt en op dezelfde dag annuleert, kan het tot tien werkdagen duren voordat u uw terugbetaling ontvangt.
Let op: Er gelden andere voorwaarden wanneer u boekt bij Ryanair.”

Wat is “gereserveerd parkeren”?

Via de website van Eindhoven Airport kunt u vooraf online een parkeerplaats reserveren. U boekt online goedkoper dan drive-thru-prijzen. We hebben verschillende ruimtes beschikbaar die u kunt reserveren. U kunt naar P1, P3, P4 of P5 gaan.

22 gedachten over “Goedkoop parkeren Eindhoven Airport

  1. Mensen zoals jij en ik en wellicht nog een paar duizend, die hebben ze liever niet daar! Ze zien liever Mister Shuttle en Mister Valet met een grote dikke wagen. Autorijden doe ik nooit van en naar dit soort maffia-terreinen.

 1. Niet alleen P1 mankeert, van alle parkeerterreinen wordt her en der een (dag)tarief genoemd maar wat het per uur kost zie je niet. Bovendien valt op als je op de verschillende sites kijkt dat de tarieven die wel gegeven worden niet met elkaar overeenkomen. Ik weet niet hoe vaak deze sites worden bijgewerkt?
  Eigen ervaring van P1 van 2 weken geleden 4 euro/hr en volgens mij tellen ze nog steeds 1 uur en 1 minuut = 2 uur.

 2. Sorry, correctie, 8 euro klopt wel maar het zit anders in elkaar.
  Ik kwam deze mededeling tegen op een andere site:

  Let wel; de eerste 10 minuten zijn gratis daarna betaald u 8 euro per uur.

  Maar verder staat er weer niets.
  Nu snap ik ook waarom ze zo schaars zijn met informatie.
  Ergens anders las ik een andere reactie van iemand anders bij wie de stoom uit zijn oren kwam omdat hij 8 euro moest betalen voor 15 min parkeren.

  1. P1 is een officieel parkeerterrein van Eindhoven Airport. De website eindhovenairport.nl geeft het volgende aan:

   “De eerste 10 minuten kun je gratis parkeren op P1 voor maximaal 1 keer per dag, per voertuig. Na de eerste 10 minuten gratis parkeren of de tweede keer het terrein oprijden, betaal je € 4,- per uur. Het is momenteel niet mogelijk om een parkeerplaats te reserveren op P1.”

 3. Ik zit een beetje in de knoop… Ik las laatst een artikel in de krant over park your car. Maar ik weet niet of dat wel zo veilig is. Heeft iemand hier al ervaringen mee? Laatst geparkeerd via een website was ook goed hoor maar ik ben benieuwd wat jullie ervaringen met parkyourcar zijn.

  Als ik vergelijk voor 8 dagen, dan kost dat bij Sky Park 49,50 en via parkyourcar ongeveer €40, al denk ik dan wel van… Hoe zit het nu als je snachts vliegt.

  Kortom het is me allemaal nog wat onduidelijk dus kan iemand me verder helpen?

  1. Hoi Jeroen, wij hebben geen ervaringen met dit initiatief. Daarnaast is de vraag hoe zaken geregeld zijn in geval van schade, diefstal, inbraak, etc. Ook de dienstverlening ’s nachts is een legitieme vraag. Gezien het beperkte prijsverschil is het dan toch raadzaam om te kiezen voor een officiële aanbieder van beveiligde parkeerplaatsen.

 4. Wij moetsen van maandag tm maandag (8 dagen) € 170,00 betalen voor parkeerterrein P3
  Dat is echt te gek voor woorden, zo kloppen ze dus je zakken leeg.

  1. Kan bij mij niet, ik draag niet meer bij me dan 20 euro! Maar je hebt gelijk, het is een duistere maffiose aangelegenheid. Als voor het parkeren zoveel vragen kan je maar beter een keer extra naar de wc gaan thuis. Dat is ook zoiets wat iedereen wel moet en dus kunnen ze vragen wat ze willen. Openbaar vervoer is goedkoper, zelfs vanaf Groningen naar Eindhoven!

 5. Vandaag dochter naar het vliegveld gebracht. Vanwege de perikelen met de parkeergarage (ingestort) werden we omgeleid naar P5 (lang parkeren). Dit parkeren kost €13,00 per uur, maar dat is tegelijk ook het dagtarief. Om 15:57 reden we P5 op en om 16:29 verlieten we P5 weer. In dat half uurtje hebben we onze dochter naar de vertrekhal gebracht en even geholpen met het vinden van haar reisgezelschap. Al met al een redelijk duur betaald half uur. E.e.a. heeft ook deels te maken met de omleiding en het opvolgen van de aanwijzingen van de verkeersregelaar ter plaatse. Achteraf bleek het ook mogelijk om bij P2 te komen (budget plaatsen). Hopelijk komt mijn bijdrage ten goede aan het herstel van de parkeergarage en op termijn misschien een idee om de breng en haal tijd van de Kiss & Ride van 10 minuten te verruimen naar 30 minuten, waarbij de dan gerestaureerde parkeerplaats een prima uitgangspunt is. Overigens is betalen per minuut gewoon ook een optie. De constructie met allemaal tarieven maakt het vaak niet inzichtelijk.

  1. “De constructie met allemaal tarieven maakt het vaak niet inzichtelijk.” Dat is een understatement want de tarieven zijn blijkbaar niet helder aangegeven en ja ze weten dat de ‘gasten’ ( ik krijg het bijna mijn strot niet uit) hun liefjes willen wegbrengen en ophalen. Daar kunnen ze dan fijn misbruik van maken!! Ik noem ze de P-maffia!
   Ga ik vliegen, dan ga ik met het OV of parkeer ik indien voorradig bij familie bij een airport. Laat me wegbrengen of neem vandaar het OV. Ik heb een gloeiende hekel aan uitbuiters!!

 6. Zondag 20-01-19 met 2 autos 2 uur en 15 min geparkeerd om onze dochter uit te zwaaien voor een half jaar.
  Bij afrekenen P1 48 euro moeten betalen per auto.
  Ik vind dit aangifte waardig, en kreeg nog een antwoord bij hun dat het duidelijk staat aangegeven.
  Een zeer dure dag.

 7. Gisteren 2 feb 2019 moest ik iemand ophalen en gebruik dus kort-parkeren. Aan de slagboom staat een bord met tarieven: 2 uur parkeren kost je 24 € ! ###. Dus vlieg je goedkoper naar Malaga dan je de auto op een werfterrein zet in Nederland. ( er wordt verbouwd en de hele parking is één smerige klerezooi. .) Bedankt ! ?

  1. Dat kan het beste op Kort Parkeren. Mocht je meer tijd nodig hebben of extra advies willen, neem dan even contact op met Eindhoven Airport via 0900-9505 (alleen gebruikelijke belkosten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven