Goedkoop parkeren Eindhoven Airport

Parkeren bij Eindhoven Airport is ruimschoots mogelijk. Het vliegveld van Eindhoven biedt diverse parkeergelegenheden in de directe nabijheid, zowel voor kort als lang parkeren. De luchthaven zelf heeft diverse parkeervoorzieningen. Daarnaast zijn er diverse commerciële parkeerbedrijven die hun diensten aanbieden om veilig te parkeren rondom de luchthaven. Deze parkeerplaatsen zijn meestal op loopafstand of worden aangeboden in combinatie met een pendeldienst van en naar de luchthaven.

Direct online parkeerplaats boeken 2022-2023

ophalen en wegbrengen eindhoven airport

Kort en lang parkeren

Indien je graag iemand af wilt zetten of uit wilt zwaaien dan kun je bij Eindhoven Airport gebruik maken van het kort parkeren. Je kunt dan de auto parkeren direct voor de luchthaven. Deze mogelijkheid is nagenoeg altijd en voor iedereen beschikbaar. Let op dat deze parkeergelegenheid echt bestemd is voor een korte periode. De parkeertarieven van ongeveer 4 euro per uur zijn dan ook relatief duur. Indien je voor langere periode wilt parkeren dan is het aan te bevelen om de auto te plaatsen bij lang parkeren (p3, p4 of p5) de tarieven hier zijn een stuk lager. Indien je zelf gaat vliegen dan moet je uiteraard de auto plaatsen bij lang parkeren.

Parkeren bij Eindhoven Airport kan bij gerenommeerde bedrijven zoals Parkos, Park&Fly, een EazzyPark of een ParCare. Of kijk hier voor het vergelijken van parkeren Eindhoven Airport.

langparkeren eindhoven

Tarieven kort parkeren

De parkeertarieven voor het kort parkeren rondom de luchthaven zijn 4 euro per uur. Parkeer je 1 uur en 2 minuten dan betaal je toch voor 2 uur. Zie onderstaand overzicht.

Ook voor een weekendje weg of een dagje shoppen zijn er parkeermogelijkheden. Op Eindhoven Airport zijn diverse winkels aanwezig, die zeven dagen per week geopend zijn. U wilt natuurlijk niet te ver hoeven lopen met uw tassen als u gaat shoppen bij op het vliegveld. In die situatie kunt u kiezen voor kort. Ook voor kort parkeren is het belangrijk dat uw auto op een veilige parkeerplaats staat dat dichtbij het vliegveld gelegen is. Op slechts een kleine afstand van de terminal van Eindhoven Airport kunt u betaalbaar en geheel veilig voor een korte periode parkeren. De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto en de parkeerplaatsen voor kort parkeren zijn afgesloten met een slagboom waardoor het parkeren geheel veilig is. De verschillende parkeerplaatsen voor kort parkeren worden 24 uur per dag bewaakt.

Ook als u zelf niet reist maar iemand komt ophalen of wegbrengt wilt u natuurlijk niet te ver van de aankomsthal. Rondom Eindhoven Airport zijn er vele mogelijkheden om uw auto kort te parkeren op loopafstand, zodat u niet te ver hoeft te lopen met uw bagage.

Parkeren bij P1
P1 is de dichtstbijzijnde parkeerplek van Eindhoven Airport. Daarmee zijn zij ook meteen het duurst. P1 is ongeveer op 3 minuten afstand van de aankomst en vertrekhal. Wij raden u aan om altijd de prijzen te vergelijken en op tijd te checken. Dit kan namelijk u veel geld schelen.

Officiële parkeerterreinen Eindhoven Airport

Indien je gebruik wilt maken van de officiële parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport dan kun je een keuze maken uit P1, P3, P4, p5 en P8.

P1 is de Gold positie en de meest exclusieve parkeerplaats, direct bij de terminal van de luchthaven gelegen. De tarieven bedragen vanaf € 32,50 per dag. Bij een periode van 10 dagen is de prijs vanaf 190 euro.

P3 Silver parking is op slechts 5 minuten loopafstand van de terminal. De prijs hier bedraagt € 17,50 per dag. Zoals je op onderstaande afbeelding ziet kun je de vliegtuigen zien vanaf de parkeerplaats.

p2 en p3 silver airport

Bronze en budget parking

Parkeerplaats P4, P5 en P8  vallen in het bronze segment en zijn de goedkoopste officiële parkeerplaatsen van Airport Eindhoven. De prijzen variëren hier vanaf € 11,- tot aan budgetparking van € 5,- per dag. In dit laatste geval kies je voor budgetparking en wordt je met een pendelbus naar de terminal en luchthaven gebracht. Direct een parkeerplaats boeken op Eindhoven Airport.

p4 parkeren luchthaven eindhoven
 

officiele-parkeerplaatsen-overzicht

Parkeren mindervaliden

Ook de luchthaven Eindhoven is ingericht voor invalide en mindervalide reizigers. Zij treffen bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Op Parkeerplaats P1 zijn er  speciale parkeerplaatsen voor auto’s met invalide-ontheffing. Dit word aangegeven met het symbool voor gehandicapten. Indien nodig zijn er ook rolstoelen op de luchthaven aanwezig. Vraag voor extra hulp wel altijd even aan de luchthaven of luchtvaartmaatschappij of dit mogelijk is. Zo kunnen zij dit inplannen. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren.

Goedkoop parkeren rondom de luchthaven

Parkeren bij Eindhoven Airport kan bij gerenommeerde bedrijven zoals Park&Fly, een EazzyPark of een ParCare.

Parkeren bij Kiss & Ride?

Kiss & Ride is geschikt voor het brengen en ophalen van passagiers. Het is niet toegestaan hier te parkeren. De parkeerplaats is echt alleen bestemd om passagiers uit te laten stappen of voor mensen op te halen zonder dat je de “geparkeerde auto” verlaat. Lees hier meer over kiss & ride.

Nieuwe parkeermogelijkheden Businesspark Flight Forum

Sinds kort werken Businesspark Flight Forum en Eindhoven Airport intensiever samen. Een van de terreinen waarop de samenwerking zich richt, is mobiliteit. Zo verzorgt Eindhoven Airport het beheer van de parkeergarage in het kantorencluster van Flight Forum en gaan beide partijen zich bezighouden met een efficiënt parkeerbeheer, zodat het beter aansluit bij de behoefte van de eindgebruiker. Ook willen beide partijen gericht gaan investeren in faciliteiten die het gebruikerscomfort vergroten. Om de samenwerking te bekrachtigen, wordt gezamenlijk een overeenkomst ondertekend. De eerste stap in de samenwerking is de overdracht van het beheer van de parkeergarage op het kantorencluster van Flight Forum. Eindhoven Airport zorgt voor het technisch en operationeel beheer van de parkeergarage op Flight Forum.

Goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport van Q-Park en Hermes

Binnenkort is het mogelijk om voor 3,52 euro per dag je auto parkeren en met de bus vliegveld eindhoven te worden gebracht. Q-park en Hermes hebben de handen ineen geslagen en willen deze dienst aanbieden vanaf parkeergarage Meerhoven. Uitbater Q-Park en busmaatschappij Hermes bieden dan de service Park + Fly aan.
De parkeergarage heeft een aantal van 1736 plaatsen. Reizigers die op Eindhoven Airport het vliegtuig pakken kunnen online een combikaart kopen. Ter plaatse kunnen ze voor de deur lijn 401 naar de luchthaven pakken.

De parkeergarage P1 bij Eindhoven airport wordt wegens verbouwing van de nieuwe parkeergarage op het voorterrein gedeeltelijk gebruikt als Kiss & Ride voorziening. Op deze parkeerplekken kun je maximaal 2 uur parkeren. Wil je langer parkeren dan 2 uur, kun je zonder reservering terecht op P0, P3 en P5.

Mindervaliden parkeren
Voor informatie over mindervaliden parkeren, klik hier.

De parkeerlocatie P4 is bereikbaar voor kort en lang parkeren, indien vooraf gereserveerd.

Je kunt je auto al vanaf €7,- per dag parkeren, afhankelijk van beschikbaarheid en of er online is gereserveerd (dit is wel aan te raden om zeker te zijn van een plek!).

Officiële parkeerterreinen Eindhoven Airport

Dichter bij de passagiersterminal parkeren? Parkeer dan op een van de parkeerterreinen P3, P4 of P5.

Indien je een reservering hiervoor maakt kun je tijdens het reserveren zien wat de kosten zijn voor het parkeren per terrein.

EASY Valet

Maak gebruik van EASY Valet en parkeer op slechts enkele minuten lopen van de terminal. Je geeft de sleutels van je voertuig bij aankomst aan de Valet host, parkeren je voertuig en zorgen dat deze weer klaar staat wanneer je je voertuig weer om komt halen.

Gold Parking (P1)

De parkeergarage P1 bij Eindhoven airport wordt wegens verbouwing van de nieuwe parkeergarage op het voorterrein gedeeltelijk gebruikt als Kiss & Ride voorziening. Parkeren is mogelijk tot maximaal 2 uur. Klik hier voor meer informatie over parkeren op P1.

Gold Parking (P0)

Kom je iemand ophalen of wegbrengen en blijf je langer dan 2 uur? Hiervoor kun je terecht op parkeerterrein P0.

Silver Parking (P3)

Wanneer u parkeert op onze Silver Parking (P3), ben je in slechts 5 minuten bij de terminal. Klik hier voor meer informatie over parkeren op P3.

Bronze Parking (P4)

De Bronze parking op P4 ligt op 7 minuten lopen van de terminal en is een gedeeltelijke overdekte parkeergarage. Klik hier voor meer informatie over de overdekte parkeergarage op P4.

Bronze Parking (P5)

De Bronze parking op P5 ligt op 7 minuten lopen van de terminal. Klik hier voor meer informatie over parkeren op P5.

22 reacties op “Goedkoop parkeren Eindhoven Airport”

  1. Mensen zoals jij en ik en wellicht nog een paar duizend, die hebben ze liever niet daar! Ze zien liever Mister Shuttle en Mister Valet met een grote dikke wagen. Autorijden doe ik nooit van en naar dit soort maffia-terreinen.

 1. W. de Lathouder

  Niet alleen P1 mankeert, van alle parkeerterreinen wordt her en der een (dag)tarief genoemd maar wat het per uur kost zie je niet. Bovendien valt op als je op de verschillende sites kijkt dat de tarieven die wel gegeven worden niet met elkaar overeenkomen. Ik weet niet hoe vaak deze sites worden bijgewerkt?
  Eigen ervaring van P1 van 2 weken geleden 4 euro/hr en volgens mij tellen ze nog steeds 1 uur en 1 minuut = 2 uur.

 2. W. de Lathouder

  Sorry, correctie, 8 euro klopt wel maar het zit anders in elkaar.
  Ik kwam deze mededeling tegen op een andere site:

  Let wel; de eerste 10 minuten zijn gratis daarna betaald u 8 euro per uur.

  Maar verder staat er weer niets.
  Nu snap ik ook waarom ze zo schaars zijn met informatie.
  Ergens anders las ik een andere reactie van iemand anders bij wie de stoom uit zijn oren kwam omdat hij 8 euro moest betalen voor 15 min parkeren.

  1. P1 is een officieel parkeerterrein van Eindhoven Airport. De website eindhovenairport.nl geeft het volgende aan:

   “De eerste 10 minuten kun je gratis parkeren op P1 voor maximaal 1 keer per dag, per voertuig. Na de eerste 10 minuten gratis parkeren of de tweede keer het terrein oprijden, betaal je € 4,- per uur. Het is momenteel niet mogelijk om een parkeerplaats te reserveren op P1.”

 3. Ik zit een beetje in de knoop… Ik las laatst een artikel in de krant over park your car. Maar ik weet niet of dat wel zo veilig is. Heeft iemand hier al ervaringen mee? Laatst geparkeerd via een website was ook goed hoor maar ik ben benieuwd wat jullie ervaringen met parkyourcar zijn.

  Als ik vergelijk voor 8 dagen, dan kost dat bij Sky Park 49,50 en via parkyourcar ongeveer €40, al denk ik dan wel van… Hoe zit het nu als je snachts vliegt.

  Kortom het is me allemaal nog wat onduidelijk dus kan iemand me verder helpen?

  1. Hoi Jeroen, wij hebben geen ervaringen met dit initiatief. Daarnaast is de vraag hoe zaken geregeld zijn in geval van schade, diefstal, inbraak, etc. Ook de dienstverlening ’s nachts is een legitieme vraag. Gezien het beperkte prijsverschil is het dan toch raadzaam om te kiezen voor een officiële aanbieder van beveiligde parkeerplaatsen.

 4. Wij moetsen van maandag tm maandag (8 dagen) € 170,00 betalen voor parkeerterrein P3
  Dat is echt te gek voor woorden, zo kloppen ze dus je zakken leeg.

  1. Kan bij mij niet, ik draag niet meer bij me dan 20 euro! Maar je hebt gelijk, het is een duistere maffiose aangelegenheid. Als voor het parkeren zoveel vragen kan je maar beter een keer extra naar de wc gaan thuis. Dat is ook zoiets wat iedereen wel moet en dus kunnen ze vragen wat ze willen. Openbaar vervoer is goedkoper, zelfs vanaf Groningen naar Eindhoven!

 5. Vandaag dochter naar het vliegveld gebracht. Vanwege de perikelen met de parkeergarage (ingestort) werden we omgeleid naar P5 (lang parkeren). Dit parkeren kost €13,00 per uur, maar dat is tegelijk ook het dagtarief. Om 15:57 reden we P5 op en om 16:29 verlieten we P5 weer. In dat half uurtje hebben we onze dochter naar de vertrekhal gebracht en even geholpen met het vinden van haar reisgezelschap. Al met al een redelijk duur betaald half uur. E.e.a. heeft ook deels te maken met de omleiding en het opvolgen van de aanwijzingen van de verkeersregelaar ter plaatse. Achteraf bleek het ook mogelijk om bij P2 te komen (budget plaatsen). Hopelijk komt mijn bijdrage ten goede aan het herstel van de parkeergarage en op termijn misschien een idee om de breng en haal tijd van de Kiss & Ride van 10 minuten te verruimen naar 30 minuten, waarbij de dan gerestaureerde parkeerplaats een prima uitgangspunt is. Overigens is betalen per minuut gewoon ook een optie. De constructie met allemaal tarieven maakt het vaak niet inzichtelijk.

  1. “De constructie met allemaal tarieven maakt het vaak niet inzichtelijk.” Dat is een understatement want de tarieven zijn blijkbaar niet helder aangegeven en ja ze weten dat de ‘gasten’ ( ik krijg het bijna mijn strot niet uit) hun liefjes willen wegbrengen en ophalen. Daar kunnen ze dan fijn misbruik van maken!! Ik noem ze de P-maffia!
   Ga ik vliegen, dan ga ik met het OV of parkeer ik indien voorradig bij familie bij een airport. Laat me wegbrengen of neem vandaar het OV. Ik heb een gloeiende hekel aan uitbuiters!!

 6. Zondag 20-01-19 met 2 autos 2 uur en 15 min geparkeerd om onze dochter uit te zwaaien voor een half jaar.
  Bij afrekenen P1 48 euro moeten betalen per auto.
  Ik vind dit aangifte waardig, en kreeg nog een antwoord bij hun dat het duidelijk staat aangegeven.
  Een zeer dure dag.

 7. Walter De Cuyper

  Gisteren 2 feb 2019 moest ik iemand ophalen en gebruik dus kort-parkeren. Aan de slagboom staat een bord met tarieven: 2 uur parkeren kost je 24 € ! ###. Dus vlieg je goedkoper naar Malaga dan je de auto op een werfterrein zet in Nederland. ( er wordt verbouwd en de hele parking is één smerige klerezooi. .) Bedankt ! ?

  1. Airport-Eindhoven.com

   Dat kan het beste op Kort Parkeren. Mocht je meer tijd nodig hebben of extra advies willen, neem dan even contact op met Eindhoven Airport via 0900-9505 (alleen gebruikelijke belkosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top