Duurzaamheid

Eindhoven Airport is de eerste luchthaven die geluidscamera’s van Sorama inzet om geluidsoverlast en uitstoot terug te dringen. Door het geluid op Eindhoven Airport in kaart te brengen, weten zij hoe ze met bedrijven moeten onderhandelen om de geluidsoverlast terug te dringen. Voor 2030 zijn er ook duidelijke doelen gesteld en ook in 2026 willen ze al zaken gerealiseerd hebben.

Wat doet airport eindhoven aan duurzaamheid?

Onderstaand de belangrijkste zaken. Om op de hoogte blijven zijn ook diverse websites hierover.

Duurzame infrastructuur

Eindhoven Airport investeert in de ontwikkeling van duurzame infrastructuur, zoals energiezuinige gebouwen en voorzieningen. Bij het ontwerp van de terminal staat energie-efficiëntie en het gebruik van duurzame bouwmaterialen centraal.

Elektrisch vervoer: De luchthaven beschikt over oplaadpunten voor elektrische voertuigen en stimuleert het gebruik van elektrische taxi’s en bussen op de luchthaven.

Zonne-energie

Eindhoven Airport heeft zonnepanelen op het dak van het gebouw geplaatst om duurzame energie op te wekken. Duurzame brandstoffen: De luchthaven ondersteunt initiatieven om duurzame vliegtuigbrandstoffen te promoten en te implementeren om de CO2-uitstoot van vliegtuigen te verminderen.

CO2-compensatie

Eindhoven Airport biedt passagiers de mogelijkheid om de CO2-uitstoot te compenseren door deel te nemen aan klimaatprojecten.

Duurzaam vervoer: De luchthaven stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer om naar de luchthaven te komen en biedt voorzieningen voor fietsers, waaronder fietsenstallingen.

Eindhoven Airport heeft een milieumanagementsysteem geïmplementeerd om de impact van haar activiteiten op het milieu te monitoren en te verminderen. Samenwerking met partners: De luchthaven werkt samen met luchtvaartmaatschappijen, grondafhandelaars en andere partners om duurzame praktijken in de luchtvaartindustrie te bevorderen.

Schuiven naar boven
Index