Eindhoven versnelt doelen verduurzaamheid voor 2023

De luchthaven van Eindhoven heeft een grote impact op de regio. Met ruim 80 bestemmingen, voornamelijk in Europa, vervullen zij een belangrijk deel van de reisbehoefte in onze regio. Om dit op een verantwoorde manier te doen, willen we de negatieve impact van vliegreizen op het lokale milieu en de planeet aanzienlijk verminderen. Als gevolg hiervan vergroten ze nu al vertraging richting het jaar 2030, richting een stillere luchthaven die minder CO2 produceert.

Doelen 2030

30% minder geluidsoverlast in de jaren 2030 dan in de jaren 2019. We hadden ons al aan deze doelstelling verbonden, maar we ondernemen verschillende acties om dit te bespoedigen.

30% minder CO2-uitstoot door luchtverkeer in de jaren 2030 dan in de jaren 2019. Met dit ambitieuze doel willen we een leidende figuur zijn in het verminderen van de negatieve impact van vliegen op het klimaat.

Om deze doelstellingen in 2030 te verwezenlijken, zullen zij de volgende (aanvullende) acties ondernemen:

extra maatregelen verduurzaming

Vanaf 1 januari 2026 geen extra (fossiele) particuliere vliegreizen.

In 2026 en 2027 het aantal vluchten terugbrengen naar maximaal 40.500 per jaar, en vanaf 2028 focussen op het geluidsniveau in plaats van op het aantal vluchten.

Begin de procedure met zo min mogelijk geluidsoverlast in de directe omgeving.

Vanaf 2030 zijn alleen de meest recente generatie vliegtuigen toegestaan ​​op Eindhoven Airport.

Verhoging van de bijmengplicht op Eindhoven Airport voor duurzame vliegtuigbrandstof en een financiële bijdrage van Eindhoven Airport voor luchtvaartmaatschappijen die deze brandstof inzetten.

Eindhoven versnelt doelen verduurzaamheid voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index