Van en naar de luchthaven

Eindhoven Airport is een luchthaven die sterk groeit. Daarbij hoort een goede bereikbaarheid met eigen vervoer en het openbaar vervoer, zowel voor aankomende als vertrekkende reizigers. De luchthaven biedt de volgende alternatieven:

Vervoer

Eigen vervoer

Eindhoven Airport heeft diverse parkeerterreinen voor lang parkeren (voor reizigers), kort parkeren (voor een kort bezoek aan de luchthaven – langer dan 10 minuten) en Kiss & Ride (voor het afzetten van reizigers). Alle parkeermogelijkheden, tarieven en mogelijkheden zijn te vinden op deze pagina: informatie en parkeerplaats reserveren op Eindhoven Airport

Airport Shuttle (buslijn 400)
Tussen Eindhoven Centraal Station en Eindhoven Airport rijdt de Airport Shuttle. Deze Airport Shuttle is een unieke samenwerking tussen NS, Eindhoven Airport, Hermes en GWK Travelex. De Airport Shuttle rijdt elk kwartier tussen het station en het vliegveld. De reistijd van de bus is circa 20 minuten en kent geen tussenstops. De bus heeft extra ruimte voor bagage. De dienstregeling is te vinden op de website busmaatschappij Hermes.

De reiziger kan betalen met de OV-chipkaart of een kaartje kopen bij de chauffeur. Ook is het mogelijk om een combiticket te kopen dat geldig is voor zowel de bus als de trein. De Airport Shuttle rijdt direct, zonder tussenstops, vanaf het station naar Eindhoven Airport en vice versa. Combitickets (trein en bus) boeken voor de Airport Shuttle kan via ns.nl/eticket

Naast lijn 400 rijdt ook buslijn 401 naar Eindhoven Airport. Lijn 401 vertrekt elke 10 minuten en stopt onderweg wel bij bushaltes.

Met de bus
De luchthaven van Eindhoven Airport is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Direct naast de terminal is een bushalte. De bussen rijden via de noordwestkant van Eindhoven naar het centraal station. Voor het centraal station (Eindhoven CS) kiest u de buslijnen 400 en 401. De busrit duurt circa 20 minuten.

Uw reis plant u het best via 9292OV Reisplanner (www.9292ov.nl) of NS Reisplanner (www.ns.nl).

AirExpressbus balieOverige busdiensten
Naast het reguliere OV is het ook mogelijk om met de bus naar andere steden te reizen. Deze ritten worden volgens een dagelijks schema uitgevoerd door AirExpressBus. Steden die onder meer worden aangedaan zijn Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Antwerpen en Turnhout.

In de terminal van Eindhoven Airport is een AirExpressBus balie voor het boeken van een ticket. Meer informatie: www.airexpressbus.com of (0) 402 558 090.


Taxi Eindhoven AirportMet de taxi
Op de taxistrook naast de terminal staan taxi’s gereed. Deze taxi’s zijn goedgekeurd door Eindhoven Airport (‘airport approved’). De reistijd naar het centrum van Eindhoven bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten. Houdt u er rekening mee dat u bij het bestellen van een taxi een TX-geregistreerd taxibedrijf belt.

Dan bent u verzekerd van de juiste service, een eerlijke prijs en gecertificeerde chauffeur. De taxi’s op de luchthaven staan op een speciale taxibaan geparkeerd. Hieronder treft u enkele telefoonnummers van TX-geregistreerde taxibedrijven.

Connexxion Taxi Services, telefoonnummer 088 3394748
Jansen Taxi, telefoonnummer 040 2838383
Taxibedrijf Cibatax, telefoonnummer 0800 2443333

 

17 gedachten over “Van en naar de luchthaven

 1. Ik moet wellicht van Leiden naar Eindhoven airport. En ook weer terug. Waar kan ik een trein + shuttle ticket kopen voor €16 geloof ik? Gewoon aan de balie in Leiden? Ik heb geen ov chipkaart. Mijn zoontje is 3. Is hij gratis?

  1. Beste Zita,

   Je kunt een e-ticket kopen via de website van de NS: http://www.ns.nl/eticket. De prijzen zijn afhankelijk van de vertrekplaats en de keuze enkel/retour. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis, als zij geen eigen zitplaats gebruiken.

   Op het station van Eindhoven kies je buslijn 400. Deze vertrekt elk kwartier. Fijn reis gewenst!

   1. hallo,
    wij willen graag op do 15-12 van eindhoven airport naar breda/ hazeldonk. kan dit rechtstreeks met de bus? of moet het ook per trein?
    vr gr
    connie planting

 2. hallo op zondag 16 april 2017 vlieg ik vanaf Eindhoven Airport, aankomst op station Eindhoven ca 02.00h . Zijn er dan voldoende taxsi of moet er een taxi gereserveerd worden..

  Groetjes Hans

  1. Hoi Hans,

   Ik ga er vanuit dat je 14.00 uur bedoelt (02.00 uur in de middag). Over het algemeen staan er voldoende taxi’s klaar op het vliegveld. Toch kun je ook altijd zelf een taxi bellen om er zeker van te zijn dat er een taxi voor je klaar staat.

 3. Mijn dochter moest met openbaar vervoer naar vliegveld, een vroege vlucht om 5.00 uur aanwezig voor in te checken (vlucht naar Alicante spanje).. Laatste bus, kwam ze rond 1.30 uur s’nachts aan.
  Ze moest ’s nachts buiten wachten daar het vliegveld dicht was. vanaf 4.30 uur kon ze naar binnen. Daar er s’nachts geen treinen ed rijden, was dit geen prettige ervaring om in de kou te wachten midden in de nacht. Hoop dat jullie voor deze reizigers een oplossing hebben, zodat ze veilig ergens kunnen wachten voor hun vroege vlucht. met vriendelijke groeten, Conny Simons

  1. Hoi Conny,

   Erg vervelend dat dit is gebeurd. Ik raad je aan contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij en/of de exploitant van het luchthavengebouw: Eindhoven Airport N.V. Zij hebben ook een klachtenformulier

 4. Hallo,
  morgen 20-09 moet ik van eindhoven naar airport eindhoven,
  ik zie net dat de bussen lijn 400 vervallen zijn
  hoe moet ik nu naar airport eindhoven?
  hoe duur zal een taxi zijn?

 5. Ik reis van eindhoven airport naar mijmegen station op 28 maart kan ik bij de chauffeur een kaartje kopen voor alleen bus of bus ,trein vervoer.

 6. Ik heb reeds een combi kaart aangeschaft om morgen vanuit Eindhoven AirPort naar het station te komen. Nu zal ik een taxi moeten nemen. Kan ik die kosten declareren bij Eindhoven AirPort?

  1. Beste Bertus, Airport-Eindhoven.com is een informatieve website. Niet de officiële exploitant van de luchthaven. Het beste kun je reclameren bij de organisatie waarbij het ticket is gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven