Sluiting niet-essentiële winkels na security

Terminal Eindhoven Airport
Terminal Eindhoven Airport
Foto: eindhovenairport.nl

Eindhoven Airport heeft sinds vandaag, woensdag 22 december, ook de niet-essentiële winkels na securitycheck gesloten. De niet-essentiële winkels aan landzijde waren al gesloten als gevolg van de lockdown die sinds zondagochtend 19 december geldt. Daartoe heeft de exploitant van het luchthavengebouw besloten en is hiermee in lijn met de geldende coronamaatregelen in Nederland.

Grondgebied

Sluiting van niet-essentiële retail achter security volgt naar aanleiding van de aangekondigde aanscherping voor luchthavens. Achter de security is het officieel geen Nederlands, maar internationaal grondgebied. Daarom kunnen hier afwijkende regels van toepassing zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor belasting (denk aan tax free shopping), maar ook coronaregels van het land van betreffende luchthaven kunnen dus afwijken.

Retail met essentiële/drogisterij-producten in het assortiment blijft, naast horeca, wel open achter de securitycontrole. Aan landzijde (waar de Nederlandse wetgeving geldt) is horeca geopend voor het afhalen van producten uit het assortiment. Dit geldt ook voor de McDrive in P1. Ook AH-to-Go aan landzijde blijft open. Daarnaast blijft de autoverhuur open. Het panoramaterras is gesloten.

Sluiting niet-essentiële winkels na security

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven