Royal Air Maroc: nieuwe luchtvaartmaatschappij vanaf Eindhoven

Eindhoven Airport timmert flink aan de weg, letterlijk en figuurlijk. Er wordt enorm gebouwd om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat trekt nog meer reizigers, maar ook nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Nu is daar officieel een nieuwe naam bijgekomen: Royal Air Maroc vliegt namelijk deze zomer twee keer per week tussen Eindhoven en Nador in Marokko. Hiermee ontvangt Eindhoven Airport weer een nationale luchtvaartmaatschappij.

Royal Air Maroc richt zich met de bestemming Nador veelal op reizigers die familie en vrienden bezoeken. Dat geldt ook voor de luchtvaartmaatschappij Air Arabia die eerder dit jaar aankondigde te gaan vliegen tussen Eindhoven en Nador. Er is dus zelfs sprake van concurrentie en een nog breder aanbod om Marokko te bereiken.

Airbus

Royal Air Maroc voert de vluchten uit op donderdag en zaterdag met een Airbus A321, een vliegtuig dat beschikt over 220 stoelen. Bezoek aan familie en vrienden in Marokko was lange tijd niet mogelijk, omdat de grenzen waren gesloten vanwege de corona pandemie. Marokko stelde de grenzen op 15 juni 2021 weer open voor reizigers uit het buitenland. Hierdoor is het gelukkig weer mogelijk om de komende zomervakantie familie te bezoeken in Marokko.

Familie en vrienden

Ook de Turkse gemeenschap kan deze zomer doorbrengen met familie en vrienden die met het vliegtuig naar Turkije zijn gekomen. De Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress biedt sinds eind juni vluchten tussen Eindhoven en de stad Izmir. De vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zaterdag. Corendon vliegt op dinsdag tussen Eindhoven en de Turkse stad Kayseri. Ook wereldstad Istanbul is vanaf Eindhoven bereikbaar. Pegasus vliegt op dinsdag, donderdag en zaterdag op luchthaven Sabiha Gökcen in Istanbul. Naast zakelijke passagiers mikt Pegasus met de verbinding naar de metropool op de toeristische bezoeker en reizigers die familie/vrienden bezoeken. Zo blijft het aanbod vanaf Eindhoven Airport stijgen met nu dus een goedbezette verbinding met Marokko en Turkije.

Direct tickets boeken

Royal Air Maroc: nieuwe luchtvaartmaatschappij vanaf Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index