Airport krijgt Eindhovense kunst

Luchthaven Eindhoven Terminal
Luchthaven Eindhoven Terminal

Op het plein voor de terminal van Eindhoven Airport zijn Eindhovense kunstwerken geplaatst. Aan de kunst is te zien wat de regio te bieden heeft op cultureel gebied. Het vliegveld heeft hiervoor samengewerkt met het Van Abbemuseum.

Tijdens een feestelijke opening zijn grote glasvitrines gepresenteerd voor de terminal van Eindhoven Airport. In glazen kubussen staan werken van kunstenaars Tijs Rooijakkers, The Ruggeds en Piet Hein Eek. Het thema en de titel van de werken is ‘Feel the vibe at Eindhoven Airport’. Terwijl de opening plaatsvindt geeft de breakdansgroep ‘The Ruggeds’ een optreden.  

De insteek van het project is om mensen die arriveren op het vliegveld, meteen een beeld te laten krijgen van wat de regio Eindhoven in cultureel opzicht te bieden heeft. Het ‘Feel the vibe at Eindhoven Airport’-gevoel slaat mede op het logo van de stad dat bestaat uit golvende lijntjes, de ‘vibes’.

Bedenkers

De kunstenaar is trots op het resultaat. Tijs Rooijakkers vertelt: “Mensen die voor de eerste keer de stad bezoeken en worden geconfronteerd met je werk, dat is zeker leuk. Wat ik heb geprobeerd is de energie die vrijkomt van de dansers te vangen en in de kunst om te zetten.” Piet Hein Eek heeft de glazen vitrines ontwikkeld: “Het werd ook mogelijk om vitrines met kunst te laten zien waar iedereen dag en nacht langs kan lopen en van kan genieten.”

Vanaf het voorjaar van 2021 komen er elk half jaar steeds nieuwe werken in de vitrines. (bron: Studio040)

Airport krijgt Eindhovense kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven