Vliegen naar Alicante

Alicante is een prachtige stad met ruim 300.000 inwoners in het zuidoosten van Spanje. De Romeinse invloeden zijn nog duidelijk merkbaar. De stad wordt verder gekenmerkt door haar prachtige wandelboulevard Explanada España, een uitstekend strand en erg leuk uitgaansleven. De stad ligt in de autonome regio Valencia. Alicante ligt direct aan de Middellandse Zee aan de zeer populaire Costa Blanca.

Benidorm ligt in de nabijheid. Dat betekent dat deze regio zeer populair is in de zomer én de winter, vanwege het heerlijke klimaat. In de zomer kun je lekker zonnen op het strand, in de winterperiode is het weer goed genoeg om de stad te bezichtigen en op een terrasje te genieten van een glas Spaanse wijn en tapas. Een ander markant punt is het kasteel van Santa Barbara op de heuvel Monte Benancantil.

Alicante is met haar luchthaven een uitstekende uitvalsbasis om de ‘witte kust’ (Costa Blanca) te ontdekken. De costa dankt haar naam aan de vele bomen met witte bloesems die zorg droegen voor de enorme amandelteelt in deze regio.

Andere plaatsen aan de Costa Blanca die een bezoek waard zijn: Benidorm, Calp (toeristische plaatsen), Cartagena (havenstad), Elx (museum) en Murcia (universiteitsstad).

Alicante heeft een mediterraan klimaat (Middellandse Zee klimaat). Dit betekent warme zomers en zachte winters. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van circa 30 graden (gemiddelde maximum temperatuur). In de wintermaanden is de temperatuur met 16 à 17 graden nog altijd aangenaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven