Eindhoven wil verdere groei van Airport

Luchthaven Eindhoven Terminal

Luchthaven Eindhoven TerminalEindhoven Airport laat jaar na jaar uitstekende cijfers zien. Ook het eerste kwartaal van 2017 is een succes. Er werden in de eerste drie maanden van het jaar maar liefst 20% meer reizigers ‘verwerkt’ dan dezelfde periode vorig jaar. Deze groeicijfers zijn boven de verwachtingen van de luchthaven.
Groei vliegveld

Het management van Eindhoven Airport rekent in 2017 namelijk op een toename van 11 procent naar circa 5,3 miljoen reizigers. In het eerste kwartaal werd dus een mooie stap gezet naar opnieuw een succesvol jaar. Toch wordt er ook gekeken naar volgende jaren. Hierbij spelen onder meer de ambities van de Brainport-regio, leefbaarheid en eigen groei ambities een rol.

Er wordt dus goed gekeken naar de groei van Brainport. Hierdoor ontstaat een toenemende vraag aan meer vluchten en meer bestemmingen. Dat betekent ook dat er behoefte is aan meer ‘geluidsruimte’, ofwel meer tijd en ruimte om vliegtuigen te laten landen en vertrekken. Hiervoor is een nieuw luchthavenbesluit nodig.

Eindhoven wil verdere groei van Airport

3 gedachten over “Eindhoven wil verdere groei van Airport

  1. Vreselijk vliegveld. Slechte voorzieningen, eén pinautomaat die leeg was.
    Voor mensen die ’s avonds een passagier komen halen, is er niets, zelfs geen stoelen om te zitten. Bij Starbucks woden mensen op onbeschofte toon weggestuurd na 23.00 uur.

  2. Ik ben een paar keer vanaf Eindhoven gevlogen en ik ben tevreden over de luchthaven. Het enige dat wel fijn zou zijn is al er ook slurfen zijn naar de vliegtuigen. Verder niets anders dan lof.

  3. Fantastisch vliegveld. Lekker snel boarden omdat er nog niet van die irritante slurven zijn. Nooit meer Schiphol ? Als ze te groot worden verkassen we naar Rotterdam of Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven