Luchthaven Eindhoven Terminal
Luchthaven Eindhoven Terminal

De TU/e en Eindhoven Airport hebben de handen ineengeslagen voor een samenwerking. De komende periode gaan beide organisatie zich onder meer richten op het verder optimaliseren van processen op het vliegveld. De samenwerking ging donderdag 28 februari officieel van start. Het bundelen van de krachten en kennis past uitstekend bij de stappen die Eindhoven Airport maakt. Met deze samenwerking worden de luchthaven processen verder verbeterd, waardoor de reiziger nog beter wordt bediend. Daarnaast legt Eindhoven Airport met hiermee de connectie met belangrijke partijen in de omgeving. Kennis en ervaring van beide partijen worden zo gedeeld.

Onderzoek

De eerste concrete stap in het convenant is een project waarin vijf studenten van de technische universiteit van Eindhoven / SURE Innovation gaan onderzoeken hoe Eindhoven Airport de doorstroom van de diverse passagierstypen, wachtend voor de security controle,  op een slimme manier en gebruikmakend van de nieuwste technologieën gemakkelijker en sneller kan maken. Het project duurt in totaal 10 weken. De doelstelling is dat de resultaten in de praktijk worden toegepast. De studenten studeren momenteel in verschillende richtingen, te weten Psychology & Technology, Human Technology Interaction, Industrial design, Operational Management & logistics en Innovation Management.

Verbeterslag

TU/e SURE Innovation en Eindhoven Airport zijn trots op de samenwerking. Steef Blok, directeur Innovatie TU/e: “Wij gebruiken Eindhoven Airport als proeftuin om kennis door te ontwikkelen tot producten en diensten. Hierdoor doen wij nieuwe kennis op.” Joost Meijs, directeur Eindhoven Airport, ziet de samenwerking vooral als de concrete uitwerking van de kwaliteitsslag die de luchthaven maakt. “We maken een verbeterslag in onze luchthavenprocessen en we zoeken nadrukkelijk de verbinding met iconen uit de omgeving zoals de TU/e.”

Bron: eindhovenairport.nl

TU/e en Eindhoven Airport starten samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven