Ryanair test opstijgen met oog op geluidsoverlast

Hercules vliegtuig

Hercules vliegtuigLuchtvaartmaatschappij Ryanair gaat op vluchten vanaf Eindhoven Airport testen met twee verschillende manieren van opstijgen. Hiermee worden de effecten op geluidsoverlast in beeld gebracht.
In de afgelopen periode is het aantal vluchtbewegingen vanaf de tweede luchthaven van Nederland enorm gestegen. Dat heeft impact op de hinder die de omgeving hiervan ondervindt. Vooral de noordelijke wijken van Eindhoven en de dorpen rondom Eindhoven hebben hiermee te maken.

Enquête geluidsoverlast omwonenden

De proefvluchten vinden plaats in de zomerperiode, van maandag 20 tot en met zondag 26 augustus. Enkele dagen van tevoren maakt defensie op haar website bekend op welke vluchten de verschillende klimprofielen worden getest. Omwonenden kunnen vervolgens hun ervaringen delen door middel van een online enquête.

Geluidsprofielen

Het ene stijgprofiel moet qua geluidshinder gunstiger zijn voor omwonenden dichtbij het vliegveld, bij het andere klimpad worden bewoners in de verdere omgeving ontzien. Het verschil tussen deze profielen wordt vooral bepaald door het moment waarop de piloot na het opstijgen begint met de versnelling.

Testperiode

De resultaten van de zogenoemde Noise Abatement Departure Procedures worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van Eindhoven Airport. Defensie benadrukt dat het opstijgen van vliegtuigen slechts een onderdeel is van de totale geluidsontwikkeling rond de luchthaven. In de toekomst wordt de pilot mogelijk verder uitgebreid. Aan het onderzoek doen alleen vliegtuigen van Ryanair mee.

Ryanair test opstijgen met oog op geluidsoverlast

Eén gedachte over “Ryanair test opstijgen met oog op geluidsoverlast

  1. Ik woon op de Mortel in Eersel. Ik moet constateren dat de geluidsoverlast veel heftiger is dan voor de test vluchten.
    De oude situatie is ook storend maar daar is niets aan te doen neem ik aan.
    Ik hoop dat U de juiste beslissingen neemt.
    Met vriendelijke groet,
    Mevrouw E. Veldkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index