Succesvol jaar voor Eindhoven Airport

Taxfree shoppen

Parkeren vliegveldEindhoven Airport heeft ook in 2017 weer uitstekende rapportcijfers laten zien. De luchthaven is de laatste jaren flink gegroeid en heeft dat op een stabiele wijze gedaan en is een vaste waarde geworden in de luchtvaart en onder Nederlandse en buitenlandse reizigers. Dat levert mooie statistieken op.
Miljoenen reizigers

Het Eindhovense vliegveld heeft dit jaar weer een stijgend aantal reizigers ontvangen. Op de teller staat momenteel het prachtige aantal van circa 5.656.000 reizigers. Daarbij gaat het om onder meer vakantiegangers, zakenreizigers en mensen die op familiebezoek gaan. 2017 zal de boeken in gaan met een nieuw record. Eerder dit jaar werd namelijk voor het eerst in de historie de magische grens van 5 miljoen passagiers in één jaar overschreden.

Bestemmingen

Eindhoven Airport werkt continu aan een breed aanbod bestemmingen in Europa en aangrenzende landen in het Midden-Oosten en de noordelijke regio van Afrika. Daarbij wordt steeds gekeken naar de behoeften van reizigers in het verzorgingsgebied van het vliegveld.

Zo werden eerder bijvoorbeeld extra bestemmingen toegevoegd in bijvoorbeeld Oost-Europa. Enerzijds heeft dit te maken met betere reisdoelen voor arbeiders uit Oost-Europese landen. Anderzijds kiezen ook steeds meer bedrijven voor handel met of productie in betreffende landen. Ook citytrips en vakantiebestemmingen hebben extra bestemmingen opgeleverd.

Populairste reisdoelen

De organisatie van Eindhoven Airport heeft de populairste reisdoelen van de Lichtstad bekend gemaakt. In de top-3 staan Londen, Barcelona en Budapest. Londen en Barcelona zijn populair voor het doen van stedentrips en hebben ook zakelijk veel te bieden. De top-3 wordt gecompleteerd door Budapest, de hoofdstad van Hongarije en dat mag een verrassing heten. De stad rekent af met onder meer Rome, Madrid, Athene en Lissabon.

Succesvol jaar voor Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index