Update: nieuwe staking Ryanair verwacht

panoramaterras luchthaven

Ryanair ticketCabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een staking aangekondigd. Hier hebben vele luchthavens en reizigers last van, zo ook in Eindhoven. Personeelsleden uit Spanje, Portugal en België gaat staken en daardoor worden met name vluchten van en naar Spaanse en Portugese bestemmingen niet uitgevoerd.
Informatie voor gedupeerden

De medewerkers gaan staken vanwege een conflict met de organisatie over de salariëring en bijbehorende arbeidsvoorwaarden. In totaal worden 300 vluchten gecanceld op verschillende luchthavens, waardoor tienduizenden reizigers de dupe zijn. Gedupeerden hebben van Ryanair inmiddels schriftelijk bericht gekregen. Zij hebben het aanbod gekregen om de vlucht om te boeken of het geld terug te krijgen.

Update: nieuwe grote staking verwacht

Het Nederlandse cabinepersoneel heeft een staking aangekondigd op vrijdag 28 september. Op het vliegveld in Eindhoven werken in totaal 83 medewerkers van Ryanair. Volgens diverse bronnen zou het gaan om de grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair. Er vertrekken dagelijks tientallen Ryanair-vluchten vanaf Eindhoven Airport.

Door de verwachte staking is het onduidelijk of deze vluchten doorgang kunnen vinden. De kans bestaat dat ook personeel in andere Europese landen aansluit bij de staking. Geadviseerd wordt om de berichtgeving in de media en op de website van de luchtvaartmaatschappij nauwgezet te volgen.

Update: nieuwe staking Ryanair verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index