Parkeren Eindhoven Airport

Parkflyrent parkerenVorig jaar mei stortte de nieuwe parkeergarage P1, die gebouwd werd vlakbij de terminal van Eindhoven Airport, geheel onverwachts in. De splinternieuwe parking was zo goed als klaar en zou twee weken daarna worden geopend. Nu, circa 8 maanden na het ongeval, wordt begonnen met het slopen van de ingestorte parkeergarage.
Diepgaand onderzoek is mede de oorzaak dat het project lange tijd heeft stilgelegen. De onderzoekscommissie heeft gemeld dat een constructiefout de reden was. Daaropvolgend werden ook enkele honderden andere gebouwen in Nederland met dezelfde constructie gecontroleerd. Onder meer de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een schoolgebouw in Sliedrecht werden onder de loep genomen.

 

De sloop, inclusief de verwerking van al het puin, zal circa 3 maanden in beslag nemen. Als het terrein is opgeleverd zal BAM, naar verwachting in april, starten met de bouw van een nieuwe parkeergarage. De nieuwe P1 Parking zal in juni 2019 worden opgeleverd als alles volgens planning verloopt. Dat betekent dat Eindhoven Airport ongeveer twee jaar vertraging zal oplopen met de realisatie van de extra parkeerruimte.

Informatie en parkeertips: parkeren bij Eindhoven Airport

Sloop parkeergarage P1 van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven