Ryanair richt deze zomer op 34 bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

Ryanair ticket
Ryanair ticket

Luchtvaartmaatschappij Ryanair blikt vooruit op het vakantieseizoen en heeft de ambitie om weer actief te worden op Eindhoven Airport. De Ierse maatschappij wil vanaf eind juni/begin juli weer naar 34 bestemmingen vliegen van de Eindhovense luchthaven. Hiermee wordt het aantal vluchtbewegingen weer flink opgeschaald ten opzichte van de afgelopen periode, waarin alleen nog drie maal per week naar Londen Stansted werd gevlogen.

Met deze groei gaat Ryanair het aantal vluchten nog niet naar het oude niveau terugbrengen. Daarvoor is het nog te vroeg. Vanaf 1 juli leert een snelle berekening dat circa 40 procent van de vluchten wordt hervat. In totaal gaat het bij de maatschappij om dagelijks circa duizend vluchten, waarmee het grootste deel van het netwerk weer in dienst wordt genomen. De Portugese stad Porto is de eerste bestemming die na Londen Stansted weer vanaf 24 juni weer wordt aangedaan. In de dagen daaropvolgend verschijnen Krakau (Polen), Malaga en Alicante (beiden Spanje) op de vluchtkalender.

Spanje

Spanje is sowieso ‘grootaandeelhouder’ in de bestemmingenlijst die Ryanair heeft gepresenteerd. Het gaat naast Malaga en Alicante om Barcelona Reus en Girona, Madrid, Sevilla, Valencia, Ibiza en Palma (Canarische Eilanden). Het is echter onduidelijk of op die plekken vakantiegangers straks welkom zijn.

Passagiers en cabinepersoneel zullen in de vliegtuigen mondkapjes dragen, terwijl er ook temperatuurtesten worden ingevoerd, aldus Ryanair. Verder moeten passagiers goedkeuring vragen aan cabinepersoneel voor gebruik van het toilet om rijen te voorkomen en moeten zij informatie geven over hun reisplan. Deze informatie zal door overheden worden gebruikt om quarantainemaatregelen te monitoren.

Bestemmingen Ryanair vanaf Eindhoven (zomer 2020)

Naast de genoemde Spaanse bestemmingen wil Ryanair deze zomer vanaf Eindhoven ook weer op Edinburgh en Manchester vliegen en de dagelijkse lijn naar Londen weer oppikken. Italiaanse bestemmingen die straks vanaf Eindhoven kunnen worden bereikt zijn Bologna, Brindisi, Catania, Milaan Bergamo, Napels, Pisa, Alicante en Rome Ciampino. Behalve Porto zijn ook de Eindhovense vluchten naar Faro en Lissabon in Portugal weer toegevoegd aan het zomerschema. Voor Polen staan Krakau en Warschau op de planning, voor Marokko Fez en Marrakesh. Andere bestemmingen voor Eindhoven Airport zijn Athene, Dublin en Sofia. Naar Praag, Malta, Venetië, Marseille en Thessaloniki staan in juli en augustus nog slechts een handvol vluchten op de planning.

Gemeld dient te worden dat er geen garantie kan worden gegeven over de definitieve bestemmingen, startdata en frequenties. Hiervoor zijn luchtvaartmaatschappijen namelijk ook afhankelijk van de keuzes die lokale overheden maken o.b.v. de actuele situatie rondom het coronavirus.

(Bron: ED)

Ryanair richt deze zomer op 34 bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index