Recordpoging “20 landen in 24 uur” gaat mis op Eindhoven Airport

Europa vliegreis

Europa vliegreisReizen naar 20 landen binnen 24 uur. Dat was de recordpoging die Vincent Verstijnen uit Berkel-Enschot succesvol wilde volbrengen. Op Eindhoven Airport, zijn vijfde land in de reeks, ging het mis. Een beveiligingsbeambte had meer tijd nodig voor de bagagecontrole dan paste binnen het strakke schema van Verstijnen en hij miste zijn vlucht.

 

Om de recordpoging goed te kunnen vastleggen had Verstijnen een tas bij met allerlei apparatuur, batterijen en kabels. Dit riep vragen op bij de veiligheidsbeambte, waardoor een extra toelichting en controle noodzakelijk was en de vlucht werd gemist. Het idee ontstond toen Verstijnen had gelezen over drie Noren die het record hadden gezet op 19 landen in 24 uur. Dat wilde hij verbeteren.
Bestemmingen tijdens de reis

De reis begon op het drielandenpunt van Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Via België ging hij naar Nederland waar hij in Eindhoven wilde vliegen naar Polen en van daaruit door te reizen naar achtereenvolgens Tjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegowina, Montenegro, Albanië, Kosovo, Servië, Macedonië en tot slot Bulgarije.

Het plannen van de reis heeft bijna een jaar geduurd en bovendien ook een flink bedrag aan eigen geld, zo’n 3.000 euro. Verstijnen baalt, maar heeft geen verwijten. “’Weg record. Het was minutenwerk. Misschien had ik wel beter rekening moeten houden met de veiligheidsmaatregelen. Ik verwijt niemand iets, die mensen moeten ook gewoon hun werk doen.’ Een nieuwe poging staat voorlopig nog niet gepland.

Recordpoging “20 landen in 24 uur” gaat mis op Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven