Bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven Airport luchtvaartmaatschappijenEindhoven Airport breekt record na record. De tweede luchthaven van Nederland beleefde dit jaar de drukste zomer in haar bestaan. Het vliegveld biedt vliegreizen aan naar ruim 70 bestemmingen in Europa en landen rondom de Middellandse Zee. Op donderdag 8 september werd bovendien de drukste dag ooit.
Meer reizigers na de zomervakantie

De bouwvak is voorbij. Veel Nederlanders zijn weer aan het werk. Ook de scholen zijn weer begonnen. Juist op dit moment beleeft Eindhoven Airport een ongekende piek en verwerkte het luchthavenpersoneel maar liefst 18.000 passagiers (aankomend en vertrekkend). Hiermee werd het oude record van vrijdag 7 augustus 2015 flink overtroffen. Toen werden 16.422 reizigers ‘verwerkt’.

Naast de drukste dag ooit ging ook een zomerrecord de prullenbak in. In de zomerperiode (juli en augustus) kozen in 2015 nog 896.106 passagiers voor Eindhoven Airport. Deze zomer werd voor het eerst de mijlpaal van 1 miljoen ruim overschreden. Het exacte aantal: 1.014.402 passagiers.

De groei werd voornamelijk gerealiseerd door de luchtvaartmaatschappijen Transavia, Ryanair en WizzAir, die goed zijn voor 80% van alle vliegverkeer van en naar Eindhoven. Als voornaamste redenen voor de groeicijfers worden genoemd: nieuwe bestemmingen, hogere frequentie naar bestemmingen, hogere bezettingsgraad per vlucht.

Nieuwe passagiers-records voor Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven