Overzicht populaire voetbalreizen

Voetbal wedstrijd buitenland

Voetbal wedstrijd buitenlandVanaf Eindhoven Airport zijn de mooiste voetbalstadions binnen handbereik. Een korte vlucht brengt je naar steden die voetbal ademen. Clubs met een rijke historie, stadions met vele duizenden uitzinnige fans. Een voetbalreis, dat moet je een keer hebben meegemaakt.

Hieronder een overzicht van de mooiste voetbalsteden die bereikbaar zijn vanaf Eindhoven Airport:
Voetbalreis boeken naar:

Barcelona

FC Barcelona is een ‘all-time’ favoriet bij de echte voetbalfans die een voetbalreis willen plannen. Het stadion Nou Camp ademt voetbal. Het stadion is al prachtig om te bezoeken als er geen wedstrijd is. Vanaf de buitenkant lijkt het stadion minder groot, maar als je eenmaal de tribune op loopt dan is het deze voetbalarena immens. Ook het museum met de vele prijzen en een kijkje in de rijke historie is zeer de moeite waarde. Een echte aanrader voor de ware voetbalfan. Met spelers als Suarez en Messi is een prachtig voetbalavondje gegarandeerd. Ideaal om dit te combineren met een bezoek aan de prachtige stad.

 

Madrid

Ook de hoofdstad van Spanje is een waar voetbalwalhalla met twee fantastische, rivaliserende clubs uit de hoofdstad: Atlético Madrid en Real Madrid. Beide clubs doen het de laatste jaren uitstekend in Europa en ook in de competitie. Toch heeft elke club zijn eigen stijl. Waar Atletico zich richt op werkvoetbal, is bij Real stijlvol het motto. Collectief versus individuele klasse. Griezmann en Torres (Atletico) versus Ronaldo en Benzema. Madrid is een absolute aanrader, voor het voetbal, maar zeker ook voor een bezoek aan de stad.

 

München

In Duitsland is voetbal een waar feest. En feesten dat kunnen ze zeker in München, gelegen in het zuiden van het land. Hier gaat voetbal gepaard met een waar feest voor en na de wedstrijd. Een wedstrijd van Bayern München is een waar voetbalfeest van extreem hoog niveau. Al jaren lang is de club de onbetwiste nummer 1 van het land en ook in Europa kan de club goed mee. Een gezellige stad en wellicht een laatste gelegenheid om de ster Arjen Robben aan het werk te zien.

 

Rome

Rome is een stad die alles heeft. Niet voor niets wordt Rome een groot openluchtmuseum genoemd. Behalve de prachtige historische binnenstad kent Rome twee fantastische clubs met een rijke historie en bovendien een Nederlandse inbreng. AS Roma versus Lazio Roma, lichtblauw versus Bordeauxrood. Strootman en Karsdorp versus De Vrij, Hoedt en Kishna. Saillant detail is dat beide clubs in hetzelfde stadion spelen: het Olympisch Stadion van Rome.

 

Milaan

Modestad Milaan in het noorden van Italië heeft net als Rome ook twee schitterende clubs. AC Milaan (rood-zwart) en Internazionale blauw-zwart, beiden spelend in hetzelfde stadion: San Siro. Het stadion wordt ook wel Stadio Giuseppe Meazza genoemd naar de speler die voor beide clubs uitkwam. De clubs hebben een rijke historie met Nederlandse inbreng. Momenteel moeten we het doen met Orlando Trustfull die assistent-trainer is bij Internazionale.

 

Voetbalreis Engeland

 

Manchester

Ook Manchester is een stad met twee topclubs om je vingers bij af te likken: City en ManU, zoals de Engelsen het zeggen. Manchester is geen topper als het gaat om sfeer, cultuur en historie. Het uitgaansleven en de liefde voor het voetbal maken alles goed. Een wedstrijd in een stadion in voetbalstad Manchester is een ware happening. Het klassieke Old Trafford of het nieuwere Etihad Stadium? Klassiek rood of babyblauw?

 

Londen

Last but noyt least: Londen. Een ware voetbalstad met vele betaald voetbal clubs. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Tenslotte, voetbal leeft in Londen en de concurrentie dwingt de clubs om maximaal resultaat te behalen. Een greep uit de Londense clubs: Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Fulham, Crystal Palace en Charlton Athletic.

Vliegticket direct boeken

Overzicht populaire voetbalreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index