Overzicht goedkope EU-vakantielanden

Goedkope vakantie

Goedkope vakantieOp zoek naar een goedkope vakantie? Dan is Griekenland de beste keuze. Dat is gebleken uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Van de top 5 van populairste vakantielanden onder de Nederlandse vakantiegangers betaal je daar het minst voor verblijf en horeca. De prijzen in Griekenland liggen gemiddeld 19% lager dan in andere landen binnen de Europese Unie, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerde CBS-cijfers.
Landen voor een goedkope vakantie

Op het vlak van prijs komt Nederland wat minder goed uit de bus. Hotels en restaurants zijn gemiddeld 9% duurder dan in andere EU-landen. Frankrijk spant de kroon qua verblijfskosten. Daar liggen de tarieven van hotels en horeca gemiddeld 7% hoger dan het EU-gemiddelde. Kijkend naar uitsluitend de populaire vakantielanden onder Nederlanders is dit het overzicht (van goedkoop naar duur):

  1. Griekenland
  2. Spanje
  3. Italië
  4. Duitsland
  5. Nederland
  6. Frankrijk

De allergoedkoopste vakantie is te vinden in Albanië. Daar liggen de prijzen 60% onder het Europese gemiddelde. Het andere uiterste is Zwitserland, waar hotels en restaurants 67% boven gemiddeld liggen.

Boodschappen

Het CBS heeft ook gekeken naar de tarieven in supermarkten. Ook daar worden namelijk ook behoorlijke bedragen uitgegeven tijdens de vakantie. In Frankrijk zijn de boodschappen het duurst in de top 6. In Spanje betaal je van deze 6 landen het minst. In Nederland liggen de tarieven van boodschappen slechts net boven het EU-gemiddelde. Ook hier is Zwitserland de uitschieter. Andere goedkope bestemmingen zijn Macedonië en Turkije.

Vliegen vanaf Eindhoven? Bekijk alle bestemmingen!

Overzicht goedkope EU-vakantielanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index