Plan voor treinstation nabij Eindhoven Airport

Openbaar Vervoer Eindhoven Airport

Openbaar Vervoer Eindhoven AirportDe bereikbaarheid van Eindhoven Airport krijgt de komende tijd extra aandacht. Het vliegveld van Eindhoven blijft groeien. De tweede luchthaven van Nederland doet het uitstekend met steeds meer bestemmingen en alsmaar meer passagiers. De stijging van het aantal passagiers betekent dat ook de omgevingsfactoren moeten meegroeien.
Parkeren bij de luchthaven

Daar wordt op allerlei manieren hard aan gewerkt. Zo wordt de parkeercapaciteit nabij de luchthaven flink opgeschroefd en zijn er ook tal van andere bedrijven die parkeerplaatsen aanbieden. Ook de wegen rondom de luchthaven, waaronder de afrit van de snelweg N2/A2 staat op de planning om flink te verbeteren.

Met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport

Daarnaast is de bereikbaarheid via het openbaar vervoer een punt van aandacht. Het busvervoer vanaf treinstation Eindhoven Centraal is verbeterd met onder meer een directe busverbinding zonder tussenstops. Een plan dat al enkele jaren op de plank ligt bij Gemeente Eindhoven is een extra treinstation ten oosten van Eindhoven Airport nabij het dorp Acht.

Hier loopt reeds een spoorlijn die Eindhoven verbindt met Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Volgens de gemeente is het besluit nog niet genomen, maar is de kans groot dat het station er binnen vijf jaar gaat komen. De intentie is om een paar keer per uur een trein te laten stoppen op het nieuwe station.

Plan voor treinstation nabij Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index