Herdenkingsmonument Herculesramp onthuld

Hercules vliegtuig

Hercules vliegtuigDe Herculesramp in Eindhoven is nu 20 jaar geleden, maar bij velen nog vers in het geheugen. Ter nagedachtenis aan de ramp met het Herculesvliegtuig in Eindhoven is 15 juli 2016 een herdenkingsmonument onthuld. De plaats van het monument is vrij toegankelijk en is gelegen in het centrum van Eindhoven.

 

De exacte locatie is het plantsoen aan de Dommel naast het Stadhuis in Eindhoven. Het initiatief hiertoe is genomen door Tjerk Langman (comissielid LPF) en Stichting Herculesramp.

Herculesramp in 1996

Op 15 juli 1996 verongelukte een Herculesvliegtuig in Eindhoven. Daarbij kwamen de meeste inzittenden om het leven. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers is al eerder een monument geplaatst op Vliegbasis Eindhoven. Hier wordt jaarlijks een besloten herdenking voor de nabestaanden georganiseerd.
Bij onder meer nabestaanden, maar ook andere betrokkenen zoals hulpverleners en inwoners van Eindhoven bestaat behoefte aan herdenking. Zij kunnen niet bij het monument terecht omdat dit op het militair vliegveld ligt, een besloten locatie. Via dit initiatief wordt recht gedaan aan de behoefte van de diverse betrokkenen en Eindhovenaren om de ramp in bredere kring te herdenken.

Monument centrum Eindhoven

Het monument is speciaal gemaakt door kunstenaar Hans van Eerd. Hij is ook verantwoordelijk voor het gedenkteken bij het monument op de Eindhovense vliegbasis. De onthulling van het monument in het centrum van Eindhoven is voor iedereen toegankelijk.

Herdenkingsmonument Herculesramp onthuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index