FlixbusFlixBus is vanaf nu welkom op Eindhoven Airport. De prijsvechter voor busvervoer verzorgt lijndiensten naar grote steden in binnen- en buitenland. De Eindhovense luchthaven wordt hierdoor opgenomen in een netwerk naar Amsterdam, Den Haag, Venlo en de luchthavens Schiphol, Zaventem en Brussel/Charleroi.
Beroepszaak nodig

De komst van FlixBus had wel wat voeten in de aarde. De busmaatschappijen Arriva en Hermes hadden tot nu toe de rechten in handen om het vervoer van en naar Eindhoven Airport te verzorgen. Er was een beroepszaak nodig tegen de Provincie Noord-Brabant om de nieuwe busvervoerder toegang te geven.

De reden dat de provincie zich mengde in deze discussie was dat zij eerder de concessie hebben afgegeven aan Arriva en Hermes. Eerder had de provincie FlixBus daarom verboden om diensten te verzorgen van en naar de luchthaven. De reden hiervoor was dat er een te grote overlap was met de diensten van de andere maatschappijen. Het College van Beroep heeft dit verbod laten vernietigen. Zij is van mening dat er voor de andere maatschappijen voldoende markt overblijft.

Over FlixBus

FlixBus is een aanbieder van goedkope busreizen, waarbij groene en slimme mobiliteit centraal staat. Door een combinatie van technologie, internet en klassieke bedrijvigheid werd in korte tijd het grootste busnetwerk van Europa gerealiseerd. De busreiaen zijn goedkoop, de bussen zijn voorzien van het gewenste comfort en er wordt voldaan aan veiligheids- en milieustandaarden.

Bekijk de video

Eindhoven Airport verwelkomt FlixBus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven