Vliegvelden Europa

Vueling aankomst EindhovenUit onderzoek van het ING Economisch Bureau is gebleken dat Eindhoven Airport behoort tot de snelst groeiende luchthavens van Europa. Op de prestigieuze lijst van de 100 grootste internationale vliegvelden in Europa heeft de Brabantse stad zich op een knappe derde plek gevestigd.
Reykjavik is de nummer 1 van Europa

Bij het onderzoek zijn de honderd grootste Europese vliegvelden bekeken die tussen 2012 en 2017 minstens 50% meer passagiers verwerkten. Op de eerste plaats staat Keflavik Airport, de luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Zowel Icelandair als WOW Air openden de afgelopen jaren vele nieuwe vluchten. Ook buitenlandse luchtvaartmaatschappijen wisten de luchthaven goed te vinden.

Instanbul is de nummer 2

De tweede positie wordt ingenomen door Istanbul Sabiha Gokcen, na Ataturk Airport de grootste luchthaven rond de Turkse metropool. Veel vakantiemaatschappijen en prijsvechters zorgden daar voor de flinke groei.

Het succes van Eindhoven Airport

Eindhoven Airport staat dus op de derde plaats. Het vliegveld passeerde in 2006 Rotterdam The Hague Airport als grootste regionale luchthaven van Nederland (Schiphol blijft de grootste). De groei van de laatste jaren is voor een groot deel toe te schrijven aan Transavia. Deze maatschappij breidde het aanbod aan vakantievluchten vanaf de Noord-Brabantse luchthaven gestaag uit. Het succes kwam verder in een stroomversnelling door de activiteiten van prijsvechters Ryanair en Wizz Air.

Bron: luchthavennieuws.nl

Eindhoven behoort tot snelst groeiende vliegvelden Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index