Luchthaven Eindhoven Terminal

Luchthaven Eindhoven TerminalEindhoven Airport heeft ook in het vierde kwartaal van 2015 een mooie groei doorgemaakt. Dat blijkt uit de recent gepubliceerde kwartaalmonitor van het CBS. Ook Kempen Airport, gelegen in Budel, laat een stijgende lijn zien.

 

Andere vliegvelden in Nederland

Uit het rapport van het CBS blijkt duidelijk dat de groei van de luchthaven geen vanzelfsprekendheid is. De andere regionale vliegvelden in Nederland, Maastricht-Aachen Airport, Rotterdam-The Hague Airport en Groningen-Eelde lieten in de laatste periode van vorig jaar allen een krimp zien.
Meer passagiers vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de grootste stijger qua passagiersvervoer. In kwartaal 4 vlogen bijna een miljoen reizigers via het vliegveld van Eindhoven en dat is circa 10% meer dan dezelfde periode in het jaar daarvoor. Over geheel 2015 was de groei bijna 11% met een record aantal van meer dan 4,3 miljoen passagiers.

Meer bestemmingen en hogere bezettingsgraad

Deze groei komt met name voort uit het groeiende aantal bestemmingen (naar 78) en de stijgende bezettingsgraad per vlucht. De populairste reisbestemmingen blijken Spanje, Portugal en Polen. Kempen Airport en Seppe (ook wel Breda International Airport geheten) lieten vooral een toename zien van oefen- en lesvluchten.

Bron: CBS

Eindhoven Airport laat uitstekende groeicijfers zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven