BurenApp, een nieuw initiatief van Eindhoven Airport

Burenapp

De BurenApp is een nieuw initiatief dat is gelanceerd door Eindhoven Airport. Wat gebeurt er op en rondom het vliegveld en waarom? Op dit soort vragen geeft de nieuwe BurenApp van Eindhoven Airport de antwoorden. Deze app is vanaf nu te downloaden vanuit de App Store (voor Apple) en de Google Play Store (voor Android devices).

De app brengt nieuws en achtergronden over de luchthaven Eindhoven Airport en biedt gebruikers de mogelijkheid om feedback te geven. Eindhoven Airport is daarmee het eerste Nederlandse vliegveld dat een app realiseert, speciaal voor omwonenden.

Omwonenden kunnen met behulp van de BurenApp direct op de smartphone of tablet het laatste nieuws ontvangen over gebeurtenissen en ontwikkelingen op en rondom de luchthaven. Onder de knop Buren kunnen bijvoorbeeld de lokale vliegbewegingen gevolgd worden, inclusief het vlieggeluid (aantal decibel) dat door diverse meetpalen in de regio wordt geregistreerd. Gebruikers kunnen via deze app ook aangeven hoe ze dit vlieggeluid in hun eigen buurt ervaren. Verder geeft de app informatie over de gebruikte vliegrichtingen en geeft het meer informatie over geluid en luchtkwaliteit als belangrijke aspecten van de leefbaarheid in de regio. Verder geven vliegfeitjes duidelijkheid over tal van (praktische) zaken die te maken hebben met vliegen.

In contact blijven via de BurenApp

Met de applicatie wil Eindhoven Airport nauw in contact zijn en blijven met de directe omgeving en de meningen peilen hoe omwonenden de diverse ontwikkelingen op de luchthaven waarderen. Om hier een goed beeld van te krijgen worden ook meerkeuzevragen gesteld in de app. De BurenApp wordt continu geactualiseerd en biedt in de toekomst veel meer functies aan omwonenden. Het is daarom een aanrader voor iedereen die in de buurt van het vliegveld van Eindhoven woont en wil weten wat er speelt.

Belangrijk om te weten is dat via de app geen hindermeldingen kunnen worden gedaan. Daarvoor is de website samenopdehoogte.nl/melding-indienen beschikbaar.

BurenApp, een nieuw initiatief van Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven