Bagage controle: vloeistoffen en elektronica mogen in handbagage door nieuwe scanners

Bagage snel inchecken Eindhoven Airport
Meivakantie vliegticket

De bagage controle is voor veel mensen, ook als je niks te verbergen hebt, toch altijd weer een spannend moment. Word je eruit gepikt? Zit er toch iets in je bagage wat niet mee mag? Gaat er iets piepen als je door de bodyscan gaat? Voor velen is het toch altijd weer een opluchting als de bagage controle erop zit. Daarna kan het taks free shoppen en het voorbereiden op de vlucht beginnen.

Eindhoven Airport is continu in ontwikkeling. Niet alleen qua capaciteit en bestemmingen, maar zeker ook qua faciliteiten en nieuwe technologieën. Eindhoven Airport heeft bekend gemaakt dat er nieuwe scanner zijn geïntroduceerd. Passagiers die vliegen vanaf Eindhoven Airport kunnen daarom vloeistoffen en elektronica binnenkort in de handbagage laten zitten.

Security lanes

De luchthaven vervangt namelijk de x-ray-apparatuur en metaaldetectiepoorten van de securitylanes namelijk nog dit jaar door geavanceerde CT-scanners (voor handbagage) en securityscanners (voor passagiers). Halverwege december beschikken alle securitylanes over deze geavanceerde scanners. Hierdoor verloopt ‘de verwerking’ van passagiers bij de security scan straks sneller en plezieriger.

De CT-machines hebben veel meer mogelijkheden dan de huidige x-rays. Zo kan met de nieuwe apparatuur een veel gedetailleerdere weergave (360 graden beeld) van de handbagage worden gemaakt. Een ander voordeel is dat Eindhoven Airport straks veel minder plastic zakjes hoeft uit te geven.

Snellere afhandeling passagiers

Sinds december 2018 zijn al twee van de acht lanes op Eindhoven Airport ingericht met de nieuwe scanners. De andere securitylanes worden in de komende weken ingericht. Om dat te kunnen realiseren, worden aanpassingen gedaan in het securitygebied. De lanes met de nieuwe scanners komen op de plek van de huidige lanes.

De handling van passagiers verloopt hierdoor sneller, efficiënter en bovendien prettiger en is daardoor een mooie stap voorwaarts.

Bagage controle: vloeistoffen en elektronica mogen in handbagage door nieuwe scanners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven