Air Arabia, nieuwe luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport

Air Arabia vliegtuig
airarabia.com

Air Arabia is sinds 3 mei 2021 de nieuwste luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport. Vanaf die dag vliegt Air Arabia twee maal in de week naar de stad Nador in Marokko. De vluchten worden uitgevoerd op maandag en vrijdag met een Airbus A320 die beschikt over 174 zitplaatsen.

Nador is geen nieuwe bestemming vanaf de Eindhovense luchthaven. Reisorganisatie TUI bediende deze bestemming in Noord-Afrika al eerder. De verwachting is dat Air Arabia wat meer de VFR-markt gaat bedienen (bezoek aan familie en vrienden). VFR betekent Visiting Family and Relatives. Dat is een andere aanpak dan TUI, dat zich vooral toespitste op de leisure markt, ofwel vakantiereizen.

Als Air Arabia voor het zomerseizoen 2021 meer tijdsloten kan verkrijgen dan wordt gekeken naar VFR-bestemmingen als Oujda en Fez in Marokko. Maar ook de grootste stad van het land, Casablanca, behoort tot de mogelijkheden.

Op dit moment heeft Air Arabia in totaal 121 nieuwe Airbus-vliegtuigen in bestelling staan, variërend van de Airbus A320NEO, de A321NEO tot aan de A321NEO XLR. NEO is een nieuwe lijn van de vliegtuigbouwer. NEO staat voor New Engine Option en vervangt de CEO (current engine option), waarbij de focus ligt op verduurzaming en beperking van uitstoot van CO2. Het geleidelijk overgaan op deze toestellen past bij de ambitie om te verduurzamen en geluidshinder zo veel mogelijk terug te dringen.

Air Arabia is een airline met als basis Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij vliegt op bestemmingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indiase subcontinent.

Air Arabia, nieuwe luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven