Vorig jaar verwerkte Eindhoven Airport 6,3 miljoen passagiers. Een enorme stijging ten opzichte van het coronajaar 2021 waarin de luchthaven 2,7 miljoen passagiers zal ontvangen. De cijfers zijn echter nog steeds laag in vergelijking met 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. Dat jaar waren er 6,7 miljoen toeristen. Dat blijkt uit de gegevens die maandag door de luchthaven zijn vrijgegeven.

Het jaar 2022 in teken van wachtrijen

Vorig jaar stonden er lange wachtrijen op Eindhoven Airport, onder andere vanwege een tekort aan beveiligingspersoneel. Terugkijkend noemde de luchthaven het dan ook een “uitdaging” om passagiers de service te bieden die ze mogen verwachten. Eindhoven Airport gaf aan dat personeelstekorten vooral in het voorjaar en de zomer van vorig jaar voor problemen zorgden. De luchthaven laat weten dat het nog steeds druk is. Ze vroeg reizigers daarom “nog even geduld te hebben” en 2,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Sindsdien zijn er veel veranderingen doorgevoerd. Passagiers van wie de vlucht als eerste vertrekt, krijgen bijvoorbeeld voorrang bij veiligheidscontroles. Later dat jaar ontstonden er echter problemen. Zo waarschuwde vakbond FNV in december voor chaos op luchthavens.

6,3 miljoen reizigers in 2022 bij vliegveld Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven