Weer lange wachtrijen bij Eindhoven Airport

Eindhoven Airport zag onlangs lange rijen voor haar deuren ontstaan. De luchthaven heeft door ziekte of vakantie weinig ruimte voor meer medewerkers; in plaats daarvan vermijden reizigers Schiphol vaak. Passerende passagiers moeten door het fluctuerende aantal meerdere keren buiten de deur wachten. Het is triest als reizigers teleurgesteld vertrekken uit Eindhoven Airport. De luchthaven verklaarde dat ze er alles aan deden om te voorkomen dat mensen vluchten zouden missen.

De woordvoerder stelt dat twee dingen voor opstoppingen zorgen bij de veiligheidscontrole. Ten eerste is de beroepsbevolking te krap en zijn er geen vervangers voor ziek beveiligingspersoneel. Dit veroorzaakt de knelpunten wanneer open rijen voor veiligheidscontroles worden verminderd. Ten tweede dragen veel mensen veel bagage, wat extra tijd kost om te inspecteren.

Kleinere luchthavens lijden onder de reputatie van Schiphol. Reizigers prefereren de laatste tijd Eindhoven boven Schiphol omdat de indruk bestaat dat het daar te druk is. Verder werd gezegd dat deze indruk is ontstaan ​​omdat “men denkt dat Schiphol overvol is”.

De ochtend na het evenement blijkt uit berichten op sociale media dat het mogelijk is om op tijd aan te komen. Te vroeg aankomen wordt echter als contraproductief beschouwd volgens de evenementvertegenwoordiger. Er wordt gesuggereerd dat bezoekers slechts 3 of 2,5 uur van tevoren inchecken via de systemen van het evenement. Reizigers die te vroeg aankomen, raken hun bezittingen kwijt omdat ze zich opstapelen.

Een woordvoerder van Eindhoven Airport zei dat hoewel drukte niet volledig kan worden gepland, er enkele aanpassingen zijn gedaan om ze tegemoet te komen. Reizigers die het risico lopen hun vlucht te missen, zijn uit de wachtrij gehaald en betalen om de service te versnellen is niet meer mogelijk. Daarnaast is personeel ingezet om wachtrijen te informeren en reizigers te helpen.

Weer lange wachtrijen bij Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven