Vakantiegangers opgelicht op internet

Vliegtickets boeken

Vliegtickets boekenLast minute vakantie boeken? Let dan goed op bij welke organisatie je boekt. Er zijn namelijk oplichters actief via internet. Zo heeft Transavia melding gemaakt van zogenaamde phishingmails. Er worden zeer goedkope of zelfs gratis vliegtickets aangeboden door organisaties die zich voordoen als Transavia.

 

Phishing mail

Phishing mail is een e-mailbericht, waarin getracht wordt de lezer op een link te laten klikken. Vervolgens wordt gevraagd gegevens achter te laten, die gebruikt worden om de lezer geld af te troggelen.


Online boeken vliegtickets

Er wordt tevens melding gemaakt van diverse frauderende online reisbureaus. Dat heeft de Fraudehelpdesk bekend gemaakt. Ook het Europees Consumenten Centrum heeft hier melding van gemaakt. Daar zijn inmiddels zo’n 45 zaken in behandeling met schades van een paar honderd tot ruim 2.000 euro per dossier. Onder meer bedrijfsnamen als CasaSky, Hellas Travel, Qk Reizen en Zonfly worden genoemd als onbetrouwbaar.

ANVR en SGR

De directeur van ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) meldt dat het aantal klachten deze zomer zeer hoog is. Geadviseerd wordt om de organisatie waar geboekt wordt goed na te trekken, bijvoorbeeld op de website www.sgr.nl van het Stichting Garantiefonds Reisgelden.


Organisaties die lid zijn van de ANVR en zijn aangesloten bij het SGR zijn veilig. Een logo op de website van de aanbieder is echter onvoldoende, want ook hiermee wordt gefraudeerd. Het is daarom raadzaam om ook het vluchtnummer en de passagierslijst na te trekken bij de luchtvaartmaatschappij. In geval van fraude wordt aangeraden om direct aangifte te doen bij de politie.

Vakantiegangers opgelicht op internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index