Philips 125 jaar op Eindhoven Airport

Philips Eindhoven 125 jaar

Philips EindhovenPhilips bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar. Dat wordt op tal van manieren gevierd. Een prominente plek op Eindhoven Airport, waar veel reizigers voor het eerst kennis maken met de stad, mag het verhaal van Philips niet ontbreken. Daarom is er een historische tijdlijn te zien van maar liefst 15 meter lang.

 

De tijdlijn is te bewonderen in de aankomsthal van de luchthaven, waar miljoenen reizigers passeren. Op de wandprint zijn vele innovaties en mijlpalen te zien in de rijke geschiedenis van de gloeilampenfabrikant die uitgroeide tot wereldspeler op het gebied van elektronica.

Philips tijdlijn
© Christ Clijsen
Historie Philips en Eindhoven Airport

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport: “Philips heeft enorme invloed gehad op de ontwikkeling en het ontstaan van het vliegveld. In 1934 werd namelijk het Comité Welschap opgericht dat voor draagvlak zorgde voor realisatie van de luchthaven. De heer A. Philips nam namens het bedrijf zitting in het Comité.“

Ook werd twee jaar eerder (1932) de Noord-Brabantsche Aero Club door onder meer Frits Philips. Daarnaast heeft de groei van Philips natuurlijk bijgedragen aan de aantrekkingskracht van de stad en de groei van de luchthaven. In de jaren vijftig heeft het bedrijf zelfs een eigen vloot vliegtuigen gehad (Philips Vliegdienst) om de bereikbaarheid te verbeteren.

Meer informatie over de geschiedenis van Eindhoven Airport.


Bron: eindhovenairport.nl

Philips 125 jaar op Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven