Eindhoven Airport Boulevard plannen

Vertrekhal en hotel Eindhoven Airport

Vertrekhal en hotel Eindhoven AirportEindhoven Airport zal een enorme metamorfose ondergaan. Dat blijkt uit het ‘voorontwerp bestemmingsplan II Welschap A’ dat door gemeente Eindhoven is gepubliceerd. Hieruit blijkt dat er flink gebouwd zal gaan worden bij de entree van de alsmaar groeiende luchthaven van Eindhoven.


Parkeren en vervoer

Er zijn plannen voor een zogenaamd Multi Purpose Building met meerdere etages. Reizigers kunnen hier hun auto parkeren. Op de 1e, 2e en 3e verdieping van het nieuwe gebouw komt een parkeergarage met ruimte voor 800 parkeerplaatsen. Dit is een verdubbeling van de capaciteit ten opzichte van het huidige P1.

Op de begane grond staat alles in het teken van de passagiers. Men kan hier snel en eenvoudig overstappen van (openbaar) vervoer naar de luchthaven. Zo komt er een kiss & ride-gebied, een taxibaan en een nieuwe busterminal. Dit moet de logistiek rondom de luchthaven verder optimaliseren.

 

Shoppen op de luchthaven

Commerciële initiatieven krijgen ook meer ruimte op Eindhoven Airport. Hierbij valt te denken aan horeca en uitbreiding van het winkelaanbod. De locatie van het nieuwe winkelgebied zal komen te liggen aan de achterzijde van het pand, waar een heuse Airport Boulevard zal worden gecreëerd. Shoppen op de luchthaven van Eindhoven moet hier verder worden ontwikkeld.

Ook is er de wens een fastfoodrestaurant aan te trekken. Met meer dan vier miljoen passagiers in 2015 is er voldoende potentie en vraag naar een fastfoodketen. De intentie is om als eerste luchthaven van Nederland een fastfoodrestaurant met ‘drive lane’ (bestellen vanuit de auto) te realiseren.


Airport Boulevard

Achter het nieuwe gebouw, nabij de huidige vertrekhal, moet een boulevard komen. De zogeheten Aiport Boulevard moet een ontmoetingsplek worden waar zowel aankomende als vertrekkende passagiers kunnen verblijven. De boulevard moet de transferlocatie worden, van waaruit men hun reis vervolgt met vriendelijke aansluitingen richting openbaar vervoer en ander vervoersaanbod (taxi’s, eigen vervoer).

Bovendien krijgt de boulevard een groene uitstraling, waar ruimte is voor innovatief, duurzaam en welkom centraal staan. Ook is hier ruimte voor creatief en tijdelijk aanbod, zoals activiteiten, pop-up stores en kraampjes.

Over het tijdsbestek wordt nog niet gemeld. Meer informatie zal zeker volgen.

Eindhoven Airport Boulevard plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index