Eindhoven Airport blijft groeien

Eindhoven Airport luchtvaartmaatschappijen

Eindhoven Airport luchtvaartmaatschappijenEindhoven Airport is al jaren achter Schiphol de tweede luchthaven van Nederland. Ook in het eerste kwartaal van 2015 werden weer mooie cijfers overlegd. In de eerste 3 maanden van het jaar werden maar liefst 816.000 passagiers vervoerd. De groei die in 2009 werd ingezet is sindsdien niet meer gestopt.


Extra bestemmingen Eindhoven Airport

Het eerste kwartaal van dit jaar liet niet anders zien met een stijging van 20%. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het bureau zijn het vooral de extra bestemmingen die het aantal doen stijgen. De luchthaven heeft ten opzichte van hetzelfde moment vorig jaar 10 bestemmingen meer. Het is dus een kwalitatieve groei, want de reizigers hebben meer keus.


Groei Nederlandse luchthavens

Nederlandse luchthavens doen het over het algemeen goed. Het aantal passagiers steeg met 4,1 procent naar circa 12,7 miljoen reizigers van en naar Nederland in het eerste kwartaal. Schiphol en Groningen lieten een plus zien (28.000 reizigers in kwartaal 1). Rotterdam The Hague Airport daalde licht met 7%. Maastricht Aachen Airport daalde sterk met maar liefst 44% naar slechts 20.000 reizigers. De oorzaak ligt met name in het aantal bestemmingen dat fors werd teruggeschroefd.

Eindhoven Airport laat dus wederom zien dat het een ambitieus plan heeft om te blijven groeien qua bestemmingen en reizigers.

Eindhoven Airport blijft groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index