Eindhoven Airport verwacht in 2020 weer op het niveau van 2019 te komen. De terminal voegde een derde groter toe dan het origineel.
De terminal van Eindhoven Airport wordt uitgebreid met tientallen miljoenen euro’s aan financiering. Hierdoor zal de omvang van de bagagehal voor passagiers tegen 2025 met een derde toenemen.

De Nederlandse tweede luchthaven wil haar aankomst- en vertrekhal uitbreiden. De aankondiging van maandag van bouwbedrijf Heijmans bleek hierin succesvol. De huidige constructie voldoet voor Eindhoven Airport niet, daarvoor is hij te klein.

Grote terminal ivm groei luchthaven

De luchthaven beweert dat de terminal jaarlijks ongeveer vijf miljoen passagiers kan verwerken. Sinds de bouw heeft de luchthaven echter veel meer gezien dan dat. Zo vlogen in 2019 ruim zes miljoen passagiers via de luchthaven. In 2023 verwacht de luchthaven 6,3 miljoen passagiers, een aantal dat ze al ruimschoots hebben overtroffen. Eindhoven Airport verwacht in 2019 terug te keren naar hetzelfde aantal passagiers per jaar als voor de coronapandemie. Dit waren 6,5 miljoen mensen.

Naast de huidige 1.800 vierkante meter zal er nog eens 2.000 vierkante meter aan de lobby worden toegevoegd om een ​​ruimere ruimte te creëren. Afgelopen zomer is door de provincie een lening van 55 miljoen euro verstrekt aan Eindhoven Airport voor uitbreiding.

Terminal wordt flink uitgebreid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven