Checklist voor dat je op vakantie gaat!

Staat er al maanden een zonnetje in de agenda op aankomende zaterdag en kan je niet wachten om voor dag en dauw op te staan om met de koffer en al richting het vliegveld te gaan? Even genieten van Spaanse culturen, Italiaanse wijnen of de Portugese zon? Al helemaal klaar voor vertrek? We geven je graag een laatste checklist (met uitleg!) voor de laatste week voordat je op vakantie gaat; zodat je met een veilig en uitgerust gevoel richting de luchthaven kan en je zeker weet dat je niks vergeten bent… Ready, set, go!

Up to date documenten

Niemand heeft zin om er bij de douane achter te komen dat je reisdocumenten niet in orde zijn… Het is één van de belangrijkste dingen die handig zijn om te controleren wanneer je je vakantie hebt geboekt, en ook wanneer je bijna weggaat (just to be sure): check je documenten. Zorg ervoor dat je je visum hebt geregeld, of je paspoort nog geldig is en of de polis van je reisverzekering nog geldt. Controleer ook of je alle benodigde vaccinaties hebt gehad, afhankelijk van je bestemming en zorg ervoor dat je je vaccinatieboekje up-to-date hebt! 

Informeer de buren

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat en hoe lang je weg zal zijn. Vraag hen om een oogje in het zeil te houden gedurende jouw weekjes met zon, zee en strand. Zo houd je je huis veilig en voorkom je eventuele inbraken; daar zit natuurlijk niemand op te wachten! Het is ook altijd handig om een extra sleutel bij je buren neer te leggen, want wat als je je sleutelbos op vakantie kwijtraakt? Je hebt echt geen zin om na een lange reisdag thuis te komen en eerst die ene slotenmaker in Eindhoven, Maastricht of waar dan ook nog te moeten bellen voor je eindelijk de bank op kan! 

Check check dubbel check

Better safe than sorry; zorg dat je vlak voor vertrek nog even een extra rondje in en om het huis loopt. Zijn alle stekkers uit de apparaten? Staat het gasfornuis uit, en zijn alle ramen (ook op de bovenste verdiepingen!) goed afgesloten? Zit de schuurdeur wel op slot, en is ook daar het raampje goed dicht gedaan? Als je niet durft te vertrouwen op je eigen herinnering, dan kan je van al deze belangrijke zaken nog even een foto maken voor je daadwerkelijk weggaat. Hoef je niet na 30 minuten rijden terug naar huis om te checken of je de oven wel écht had uitgedaan!

Checklist voor dat je op vakantie gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index