Alcoholcontroles uitgevoerd bij piloten en cabinepersoneel

Tijdens een veiligheidsinspectie op Eindhoven Airport valt een dronken vliegveldmedewerker door de mand. Het resultaat is een fikse boete.
Een stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij stapte uit het vliegtuig met 0,12 promille alcohol meer dan toegestaan. Op Eindhoven Airport zijn zondag ruim 100 alcoholtesten uitgevoerd bij piloten en cabinepersoneel.

Stewardess heeft te hoog promillage

Terwijl hij door agenten van Airport Aviation Control op alcohol werd gecontroleerd, viel hij door een mand. Toen een stewardess terugkeerde van zijn vlucht naar Eindhoven, bleek uit een blaastest dat hij 0,32% alcohol in het bloed had – hetzelfde als het drinkniveau van de stewardess. Een blaastest onthulde 140 µg alcohol in zijn adem, wat overeenkomt met 0,32 promille.
Voor een vlucht mag slechts 0,2% van het bloedvolume alcoholgerelateerd blijven voor werknemers in de luchtvaart. Diegenen die in de luchtvaart werken, mogen vanaf 10 uur voorafgaand aan hun dienst geen alcohol meer consumeren.

De controle houdt in dat de stewardess aan boord van het vliegtuig is gezoem onder invloed van drugs. Hij moet een boete van 1000 euro betalen aan de wet.

Alcoholcontroles uitgevoerd bij piloten en cabinepersoneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven