Sheffield Airport vluchten Nederland

Sheffield, gelegen in het hart van Engeland, is de nieuwste bestemming van Wizz Air vanaf Eindhoven Airport. De herkenbare roze-witte luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf zondag 25 oktober twee keer per week tussen Eindhoven en Sheffield in het Verenigd Koninkrijk.

Sheffield is de vierde Britse bestemming die vanuit Eindhoven bereikbaar wordt. De vluchten op woensdag en zondag worden gedaan met een Airbus A320, die beschikt over 180 stoelen. De luchthaven luistert naar de naam Doncaster-Sheffield airport ‘Robin Hood’. Sheffield is een centraal gelegen stad in de provincie Yorkshire. Deze regio staat bekend om de industriële zone en een toonaangevend zaken- en AgriFood-centrum. De luchthaven zelf is vorig jaar voor de derde keer op rij verkozen tot ‘UK’s Best Airport.’

Traditionele stad

Sheffield is een traditionele Engelse stad. Sport en muziek zitten in de genen van de inwoners. De stad heeft namelijk twee betaald voetbalclubs, te weten Sheffield United en Sheffield Wednesday. Beide clubs genieten enorme bekendheid door de successen en resultaten op het hoogste niveau, de Premier League, in Engeland.

Sheffield is daarnaast het podium van het bekendste snookertoernooi ter wereld: het World Snooker Championship. Dit wereldkampioenschap wordt gehouden in het Crucible Theatre. Ook is de stad de ‘leverancier’ van vele muzikanten waaronder The Crookes en Arctic Monkeys.

Direct boeken

Sheffield, nieuwe bestemming in Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven