Londen populairste bestemming 2019

Stedentrip Londen
Stedentrip Londen

Londen was in 2019 wederom en met verve de populairste bestemming voor reizigers vanaf Eindhoven Airport. Het aantal reizigers naar de Engelse hoofdstad steeg met 22 procent, zo blijkt uit de officiële cijfers van het Eindhovense vliegveld. Ruim een kwart van de reizigers naar Londen had een zakelijk reismotief.

De enige luchtvaartmaatschappij die van Eindhoven naar Londen vliegt is op dit moment Ryanair. Deze winter staan wekelijks vijftien vluchten naar Stansted Airport op het vluchtschema.

Nummer 2 is Budapest (Hongarije)

Ook Budapest blijft een populaire bestemming vanaf Eindhoven. Vorig jaar trok deze stad elf procent meer passagiers dan in 2018, waarvan 26 procent een zakelijk reisdoel had. De Hongaarse hoofdstad wordt aangevlogen door Wizz Air.

Nummer 3 is Malaga (Spanje)

Nummer drie is het Spaanse Malaga (aangevlogen door Transavia en Ryanair), dat vorig jaar vier procent meer reizigers trok dan in 2018. Daarbij gaat het vooral om vakantiegangers, zo blijkt uit onderzoek van Markteffect.

Uit dat onderzoek blijkt dat Londen en Budapest significant meer inkomende passagiers trekken dan andere bestemmingen van Eindhoven Airport. Op bestemming Londen Stansted was zestien procent van de passagiers inkomend. Op Budapest was negentien procent van de reizigers inkomend.

Hoogste binnenkomer is Krakow (Polen)

Krakow is nieuw in de top tien bestemmingen van Eindhoven Airport. Aanleiding hiervoor is het significant toegenomen aantal vluchten naar deze Poolse stad. Krakow is de enige bestemming van Eindhoven Airport waarop drie luchtvaartmaatschappijen – Ryanair, Transavia en Wizz Air –  actief zijn. De top tien van populairste bestemmingen omvat verder Alicante, Faro, Valencia, Lissabon, Ibiza en Palma.

De top 10 wordt dus stevig bezet door zonbestemmingen op het Iberisch schiereiland (Spanje en Portugal) met 7 van de 10 posities. Ondanks dat gaan de hoogste posities naar respectievelijk Engeland en Hongarije.

Bezettingsgraad

De gemiddelde bezettingsgraad van vliegtuigen op Eindhoven Airport kwam uit op 88,8 procent, een fractie hoger dan in 2018. “De luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf/op Eindhoven Airport slagen er al jaren op rij in om te vliegen met steeds minder onbezette stoelen”, aldus de luchthaven.

Nieuwe luchtvaartmaatschappijen die Eindhoven Airport afgelopen jaar kon verwelkomen waren Pobeda, Pegasus, SunExpress, Freebird en Laudamotion. Eindhoven Airport 2019 heeft het jaar afgesloten met 6,7 miljoen passagiers.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Londen populairste bestemming 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index