Eindhoven Airport Tulip Inn

Vliegen naar Stansted Londen

Londen (London) is een prachtige stad, waarbij iedereen zich wel een beeld kan vormen. De stad heeft heel veel te bieden en staat garant voor een flink aantal dagen plezier vol variatie. Tevens is Londen een uitstekende startplaats om vervolgens het werkelijk schitterende en veelzijdige achterland te verkennen.

De metropool Londen heeft ruim 7,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Europa. Londen is tevens van oudsher één van de vier alfa-wereldsteden. De andere steden zijn Tokio, Parijs en New York. De stad is ook voor eigen land en het Verenigd Koninkrijk het economische, politieke en culturele centrum.


Londen kent vier vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst:
1. de Tower of London
2. de historische nederzetting van Greenwich
3. de Kew Gardens
4. de gezamenlijke inschrijving bestaande uit het Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret’s Church

Eindhoven-Airport (5)

Dit zijn slechts enkele van de vele culturele hoogtepunten van Londen. Bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen zijn onder meer St. Paul’s Cathedral, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James’s Park, Piccadilly Circus, de Big Ben, Toer of Londen, Buckingham Palace, rivier The Thames en het welbekende reuzenrad The Eye.

Naast de prachtige architectuur, historie en cultuur is Londen ook een stad die bekend staat als modestad (denk aan winkelparadijs Harrods en Kerstshoppen), uitgaansstad, stad van de musicals (West End) en sportstad. Voor de sportfanaten is Londen werkelijk een walhalla. Denk hierbij aan het heilige gras van Wimbledon en de vele professionele voetbalclubs in Londen. Naast de topclubs Arsenal FC, Chelsea FC en Tottenham Hotspur is ook een bezoek aan de clubs West Ham United, Charlton Athletic, Fulham, QPR, Crystal Palace, Wimbledon, Watford, Brentford, Millwall en Leyton Orient mogelijk.

Om de stad verkennen is het aan te raden om een Oyster Card te kopen. Hiermee kun je de hele dag onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer zoals bus en metro.

Van Stansted naar Londen

De luchthaven London Stansted Airport ligt ten noorden van Londen. Vanuit Stansted is het vervoer naar de binnenstad van Londen uitstekend geregeld. Zo is er de treindienst The Stansted Express, die elk kwartier verstrekt naar Londen. In 47 minuten sta je in hartje Londen. Andere opties zijn een busdienst, een huurauto of een taxi.

Londen heeft een zeeklimaat. Engeland staat bekend om haar wisselvallige weer. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van circa 23 graden (gemiddelde maximum temperatuur). In de wintermaanden (december, januari, februari) is de gemiddelde maximum temperatuur 8 graden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top