De meest bijzondere trekkings op aarde

Trekking is enorm populair. Het geeft je een enorm gevoel van vrijheid en je voelt je één met de natuur om je heen. Het is ook een heel toegankelijke activiteit, ook voor de beginnende trekker zijn er genoeg mogelijkheden. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste trekkings?

Bereid je goed voor

Voordat we onze favorieten bekend maken, eerst het volgende. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of je een trekking in een land als Luxemburg gaat doen, of in Nepal, hoog in de Himalaya. Bereid je altijd goed voor. Dit begint met je vluchten naar je bestemming. Check vooral goed de passagiersrechten voor als je vlucht bijvoorbeeld vertraging heeft of wordt geannuleerd. Lees je goed in en bekijk goed welke uitrusting je nodig hebt. Online is hierover genoeg informatie te vinden.

Onze favoriete trekkings

Welke trekking nu het mooist is, is natuurlijk heel persoonlijk maar wij hebben er zes voor je uitgezocht op de diverse continenten.

Europa

IJsland staat bekend om het bijzondere landschap. Een van de mooist treks die je hier kunt doen, is de Laugavegur Trail waarbij je langs de warmwaterbronnen, lavavelden, gletsjers en ijsgrotten komt. Het is een populaire trek die op sommige delen best pittig is.

Azië

Zeg je trekking, dan denken velen direct aan Nepal en dan vooral Mount Everest. Je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om deze reus te kunnen aanschouwen. Tijdens de Everest Base Camp Trek  waarvoor je wel de nodige ervaring moet hebben, kom je namelijk oog in oog te staan met de hoogste berg op aarde.

Oceanië

Het is wel ver weg, maar één van de mooiste tracks ‘Down Under’ is de Milford Track op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Hierbij trek je door Fiordland National Park, dwars door het oerwoud, door diepe dalen en langs kraakheldere rivieren.

Noord Amerika

De Grand Canyon is een van de mooiste gebieden op het Noord Amerikaanse continent. Je kunt hier diverse tochten maken. De South Kaibab Trail is een trek voor ervaren trekkers die je langs stijlen paden naar beneden leiden. Hierbij kun je genieten van de meest prachtige vergezichten over de Grand Canyon.

Zuid Amerika

Het W-Circuit naar Torres del Paine is een trek door Patagonië in het zuiden van Chili. De prachtige tocht leidt je door het Nationale Park met een prachtige flora en fauna, langs gletsjers en prachtig gekleurde meren. Je hebt daarbij een geweldig uitzicht op de drie spitse ‘Torens’ die boven de steppe uittorenen.

Afrika

Als je een liefhebber van Wild Life bent, dan is de Wilderness Trail in het Krugerpark in Zuid-Afrika echt iets voor jou. Tijdens dit enorme avontuur kom je op plekken waar je normaliter tijdens de safaritochten niet komt. Slapen doe je in de wildernis en je leert er onder meer hoe je moet spoorzoeken.

De meest bijzondere trekkings op aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index