Wizz Air maakt drie nieuwe bestemmingen bekend: Chisinau, Boergas en Sarajevo

wizz air eindhoven vluchten
wizz air eindhoven vluchten

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air blijft haar bestemmingennetwerk uitbouwen. Corona, een flinke daling in het aantal boekingen, lege luchthavens, het lijkt Wizz Air niet te boeien. Hiermee neemt de luchtvaartmaatschappij een voorschot op de groei die zal komen ‘na het tijdperk corona’. De toeristische sector hoopt snel weer het luchtruim volwaardig open te mogen stellen voor zakelijke en vakantiereizen.

Bestemming 1: Chisinau, Moldavië

Vanaf 29 maart vliegt de maatschappij twee keer per week tussen Eindhoven en Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Hiermee wordt het routenetwerk van Eindhoven Airport uitgebreid naar 24 hoofdsteden. De vluchten naar/van Chisinau op maandag en vrijdag worden uitgevoerd met de Airbus A320 (180 stoelen). Naar verwachting trekt de nieuwe bestemming reizigers die familie en/of vrienden bezoeken. Voor wat betreft de toeristische markt is Moldavië steeds meer in trek bij de vakantieganger die op zoek is naar nog redelijk onontdekte gebieden. Chisinau fungeert ook als gateway voor een bezoekje aan Transnistrië, de in 1991 uitgeroepen republiek die niet wordt erkend door de internationale gemeenschap. Transnistrië heeft een eigen munteenheid en vlag en wordt vaak bezocht door zogenoemde ‘landenjagers’.

Bestemming 2: Boergas (Burgas), Bulgarije

Wizz Air vliegt vanaf 13 juni twee keer per week naar de Bulgaarse havenstad Boergas. De vluchten op woensdag en zondag worden uitgevoerd met een Airbus A320 (180 stoelen). Deze route wordt aangeboden tot half september. Het aan de Zwarte Zee gelegen Boergas is de vierde stad van Bulgarije en de grootste havenstad van het land. Boergas is een ware gateway voor duizenden toeristen die jaarlijks hun vakantie besteden aan de Zwarte Zee en daarmee ook interessant voor bijvoorbeeld de veertigduizend Bulgaren die in Nederland wonen en graag in hun thuisland vakantie vieren. Daarnaast is de bestemming aantrekkelijk voor reizigers die familie en/of vrienden bezoeken. De stad- die een belangrijke rol speelt in de olie-industrie van Bulgarije- kan tevens interessant zijn voor zakelijke reizigers aangezien de havenstad fungeert als toegangspoort van Oost-Europa naar West-Europa.

Bestemming 3: Sarajevo, Bosnië en Herzegovina

Wizz Air vliegt vanaf 23 mei twee keer per week tussen Eindhoven Airport en Sarajevo in Bosnië en Herzegovina. Hiermee verzorgt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij de enige directe verbinding tussen Nederland en de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Sarajavo is naast Tuzla de tweede verbinding tussen Eindhoven en Bosnië en Herzegovina. De vluchten naar/van Sarajevo op woensdag en zondag worden uitgevoerd met de Airbus A320 (180 stoelen). De nieuwe bestemming is aantrekkelijk voor Brabantse bedrijven in de industrie en logistieke sector en de Bosnische werknemers daar. Daarnaast groeit de populariteit van Sarajevo als toeristische bestemming. Sarajevo is de 23e hoofdstad die direct is verbonden met Eindhoven Airport.

Bestemmingen vanaf Eindhoven Airport
Direct vluchten boeken
Alle luchtvaartmaatschappijen

Wizz Air maakt drie nieuwe bestemmingen bekend: Chisinau, Boergas en Sarajevo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index