Weer meer reizigers Eindhoven Airport

Arkefly vanaf Eindhoven Airport

Arkefly vanaf Eindhoven AirportOok in 2017 laat Eindhoven Airport weer een mooie plus zien. De luchthaven heeft in de eerste maanden van het jaar (kwartaal 1) ruim 1,1 miljoen reizigers ontvangen en uitgezwaaid. Dat is 20% meer dan dezelfde periode in 2016. Eindhoven Airport is al jaren de tweede luchthaven van Nederland, na de internationale luchthaven Schiphol Amsterdam.
Schiphol verwerkte in dezelfde periode ruim 14 miljoen passagiers (8,5% meer dan kwartaal 1 – 2016). De statistieken van de andere luchthavens in Nederland:

  • Rotterdam The Hague Airport: 321.000 passagiers – daling van 0,7%
  • Groningen Airport Eelde: 31.000 passagiers – groei van 30%
  • Maastricht Aachen Airport: 18.500 passagiers – daling van 4,6%

Vrachtverkeer vliegvelden

Ook het vrachtverkeer laat een plus zien. Gezamenlijk op alle luchthavens werd met 5% geplust. Schiphol laat de piek zien met een groei van 8% naar 420.000 ton. Maastricht Aachen Airport gaat ook hier de min in. Met name het vertrek van vrachtmaatschappij Cargolux viel de Limburgse luchthaven zwaar. Het volume daalde flink met maar liefst 40% naar 15.500 ton.

Waarom Eindhoven Airport zo populair is

De cijfers laten zien dat Eindhoven steeds populairder wordt onder reizigers, zowel vakantiegangers als zakenreizigers. De goede cijfers komen voort uit een goede stoelbezetting en een groeiend aantal bestemmingen. Een ander voordeel is de kleinschaligheid.

Ondanks de enorme verbouwingen is het nog steeds een vliegveld waar alles op korte loopafstand is. Ook de handling neemt minder tijd in beslag. Kortere inchecktijd, snelle kofferafhandeling, parkeerterreinen op loopafstand, kleine aankomst- en vertrekhal. Al met al scheelt dit de reiziger behoorlijk in de reistijd, zowel bij vertrek als bij aankomst.

Onder deze nieuwe bestemmingen zijn er ook enkele in Marokko. Reizen naar het land in het noorden van Afrika leveren een flinke bijdrage aan de stijging. Momenteel kun je vanaf het Eindhovense vliegveld reizen naar Marrakesh, Rabat, Nador, Oujda, Fez en Tanger. In 2011 kozen 7.000 reizigers voor een vlucht naar Marokko, in 2017 maar liefst 37.000.

Overzicht bestemmingen van Eindhoven Airport

Weer meer reizigers Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index