Negatieve PCR-uitslag verplicht bij inreizen

PCR test vliegreis

Alle naar Nederland reizende vliegtuigpassagiers dienen vanaf 29 december 2020 in het bezit te zijn van een negatieve PCR-coronatestuitslag. Hiermee wil de overheid betere grip krijgen op de verspreiding van het coronavirus en verspreiding via inkomende reizigers de kop indrukken.

Daarom moeten alle inkomende reizigers, dus ook Nederlanders die terug naar Nederland vliegen, een negatieve uitslag kunnen overleggen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat een testuitslag bij aankomst niet ouder mag zijn dan 72 uur, ofwel 3 dagen. Een testuitslag die in Nederland is gedaan is dus slechts beperkt geldig, wat betekent dat bij een langere reisduur in het buitenland een test moet worden gedaan.

Sinds 15 december geldt deze maatregel al voor passagiers uit zogenaamde derde wereld landen. Ook alle reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika moeten hier al aan voldoen. Het kabinet breidt dit nu uit naar alle vluchten richting Nederland.

Daarnaast is tot half maart een negatief reisadvies van de overheid van kracht. Reizigers krijgen het dringende advies om tot dat moment niet naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Eindhoven Airport blijft wel open voor passagiersvluchten, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen.

Meer informatie over de verplichte negatieve COVID-19 testuitslag bij aankomst in Nederland: rijksoverheid.nl

Negatieve PCR-uitslag verplicht bij inreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven