Eindhoven Airport gaat in 2027 voor vijf maanden dicht vanwege baanrenovatie

Eindhoven Airport gaat begin 2027 voor vijf maanden dicht vanwege vernieuwing van de start- en landingsbanen.

Eindhoven Airport is vanaf februari 2027 voor vijf maanden gesloten. De landingsbaan is aan renovatie toe. De luchthavendirectie heeft het nieuws bekendgemaakt. Belanghebbenden zijn onlangs geïnformeerd over het plan. Zij zullen binnenkort met het luchthavenmanagement spreken.

Een woordvoerder zegt dat toeristenorganisatie TUI, die regelmatig gebruik maakt van Eindhoven Airport, nog niet weet hoe te reageren op de sluiting. “In onze gesprekken met het management hopen wij te horen hoe dit vraagstuk in goed overleg kan worden opgelost.

Reisvereniging ANVR verwacht dat duizenden vluchten worden omgeleid. Dit betekent dat veel reizigers zullen moeten worden omgeleid naar andere luchthavens.

Waarom gaat de luchthaven dicht?

De landingsbaan is zo ingericht dat vliegtuigen bij mist kunnen landen. Er wordt ook voorzien in extra noodtoegang voor vliegtuigen. Omdat de luchthaven slechts één start- en landingsbaan heeft, is het niet mogelijk om tijdens werkuren op de luchthaven te vliegen.

Vorige maand werd bekend dat de luchthaven vanwege werkredenen mogelijk langer gesloten is. De luchthaven maakte later bekend dat de eigenaar van de luchthaven, het Ministerie van Defensie, nog geen besluit had genomen over de start, duur en omvang van de werkzaamheden.

Joris Melkert, luchtvaartexpert aan de Technische Universiteit Delft, zegt dat maandenlange sluitingen niet ongebruikelijk zijn. Ook op Schiphol was de baan enkele maanden gesloten voor onderhoud.

Eindhoven Airport gaat in 2027 voor vijf maanden dicht vanwege baanrenovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven